PreporučenoTech

Comirnaty, ponajbolje cjepivo protiv covida, ipak dostupno u Zagrebu | NZJZ

Doza mRNK cjepiva Pfizer/BioNTecha; Foto: Jan Felix Christiansen

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u subotu je izvijestio da će cjepiva Pfizera na svim cjepnim punktovima u Zagrebu biti dovoljno za sve doze, nakon što je Grad Zagreb jučer obavijestio da će se idući tjedan Pfizerom moći cijepiti samo 2. i booster dozom.

>>>‘Drastičan porast’ zaraza u 118% procijepljenom Gibraltaru | COVID-19

Naime Grad Zagreb jučer je obavijestio da sljedeći tjedan građani neće kao prvu dozu moći primiti cjepivo Pfizera, već samo kao drugu dozu i docjepljivanje.

“Tijekom sljedećeg tjedna na svim cijepnim punktovima Grada Zagreba bit će dostupno cijepljenje svim dozama i dostupnim vrstama cjepiva”, priopćili su u subotu iz NZJZ-a.

Objašnjavaju da je Gradski ured za javno zdravstvo jučer imao informaciju da za cijepljenje sljedeći tjedan, nema dovoljno doza Pfizera, ali da je u međuvremenu do njih došla informacija kako će cjepiva ipak biti za sve doze cjepivu.

>>>Cjepivo Janssen Johnson & Johnsona zarazu koronavirusom priječi u 11% slučajeva | Znanost

Ističu da će se tako građani u Zagrebu u svim dozama moći cijepiti svim dostupnim cjepivima, a to su Comirnaty (Pfizer), Janssen (Johnson & Johnson), Spikevax (Moderna) i Vaxzevria (Astra Zeneca).

Lokacije

Sljedeći tjedan, od 22. do 28. studenog, cijepljenje će se i dalje provoditi na više punktova.

Na punktu Zagrebački Velesajam građani se protiv covida-19 mogu cijepiti  utorkom i četvrtkom od 14,30 do 19 sati, a ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 8 do 12 sati.

Na osam punktova Domova zdravlja građani se mogu cijepiti od 14 do 20 sati.

>>>Njemačka želi docijepiti sve osobe cijepljene adeno cjepivima

U domu zdravlja Zagreb Centar na punktovima DZ u Runjaninovoj 4,  DZ Lučko (Lučko 2) i DZ Šestine (Šestinska cesta 1). U Domu zdravlja Zagreb Istok na punktovima DZ Sesvete (Ninska 16) i DZ  Dubrava – Trnava (Resnički put 81). U Domu zdravlja Zagreb Zapad na punktovima DZ Gajnice (Ulica Kerestinačkih žrtava 31), DZ Špansko (Trg Ivana Kukuljevića 1) i DZ Prečko (Prečko 2 a).

Od 14 do 18 sati cijepljeno je organizirano svakim radnim danom na punktu HZJZ-a (Ulica Radoslava Cimermana 64a, Kajzerica), a više informacija dostupno je na poveznici.

Na adresi Rockefellerova 4, građani se mogu cijepiti samo srijedom od 16 do 20 sati i subotom od 10 do 14 sati, više na poveznici.

>>>Šest mjeseci nakon cijepljenja učinkovitost Pfizer cjepiva u sprječavanju zaraze pada na 47%

Popis ljekarni u Gradu Zagrebu koje, uz prethodno naručivanje, osiguravaju uslugu cijepljenja može se naći na poveznici NZJZ dr. Andrija  Štampar.

Informirajte se o učinkovitosti zaštite pojedinih cjepiva isključivo s renomiranih i/ili znanstvenih izvora na stranicama Grabancijaša.

Pratite nas na Google vijestima

Grabancijaš/Hina