PolitikaPreporučeno

Covid režim u Uniji produljen uz zdušno i apsolutno gnušanje, osudu

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i šef Pfizera Albert Bourla; Foto: Roberto Schmidt/EC

Europski parlament u petak je s 453 glasa za, 119 protiv i 19 suzdržanih produljio režim covid putovnica u Europskoj uniji koji je osmislilo izvršno tijelo unije, Europska komisija, predvođeno navodnom covid profiterkom Ursulom von der Leyen.

>>>Na Twitteru zdušno gnušanje, gnjev na najavu EK o produljenju režima ‘covid putovnica’

Covid putovnice, ili digitalni certifikati, trebale su minuti 30. lipnja. Parlament je svoja gledišta, odnosno “politički sporazum” s Komisijom, postigao prije pa je glasanje bilo puka formalnost.

Uvjetovanje temeljnih sloboda

Europska komisija, čija je predsjednica uništila svoju privatnu prepisku o javnoj nabavi covid cjepiva s direktorom Pfizera Albertom Bourlom, certifikate je osmislila kako bi slobodu kretanja, temeljnu slobodu Europske unije, uvjetovala statusom cijepljenja.

>>>Pučka pravobraniteljica EU-a ošinula von der Leyen zbog netransparentnosti u nabavi cjepiva

Pojedine su zemlje certifikatima također uvjetovale ili uvjetuju pristup ugostiteljskim i drugim uslugama.

>>>Hina doznala hrvatski danak covid reketarenju i profiterstvu

Izvršno tijelo i Parlament režim produljuju unatoč svesrdnom i zdušnom, reklo bi se apsolutnom protivljenju Europljana.

Recite svoje, a mi ćemo po svom

Ilustracije radi, Komisija je puls javnosti o produljenju uvjetovanja života, kretanja i rada covid certifikatima propitala kroz javno savjetovanje pod nazivnikom “Recite svoje” (engl. Have Your Say) koje je bilo otvoreno od 3. veljače do 8. travnja.

>>>RH i drugi traže izlaz iz bezizlaznih ugovora o nabavi cjepiva | covid profiterstvo

Svoje je pritom reklo više od 385,000 građana od koji su gotovo svi izrazili protivljenje obnovi covid režima.

>>>Komisija nabavila monstruoznih pet milijardi doza cjepiva za sljedeće dvije godine

Sukus građanskog sentimenta u pismu je rezimirala zastupnica EP-a iz Francuske, Virginie Joron, članica nekolicine parlamentarnih odbora, uključujući “Posebni odbor za pandemiju bolesti COVID-19: stečena iskustva i preporuke za budućnost”.

Zastupnica je na Twitteru podijelila pismo upućeno Komisiji, Europskom ombudsmanu i drugima u kojem, među ostalim, piše:

“Pročitala sam stotine odgovora nasumično sa svojim timom. Nisam pronašla niti jedan koji podržava produljenje QR koda (digitalnog certifikata). Na temelju ovog velikog ispitivanja (javnog mijenja), čini se očitim da su gotovo svi odgovori bili negativni.”

>>>Komisija nema bilješke o razgovorima dilerice straha i cjepiva von der Leyen i šefa Pfizera

“Nadmoćno negativna tendencija odgovora bila je doista očita od samog početka. Prva puna stranica odgovora, svi datiraju od 4. veljače, dostupna je ovdje. Oni su, naravno, na različitim jezicima Europske unije: francuski, njemački, talijanski, a također i jedan na engleskom.”

Grabancijaš vas nuka da sami pogledate feedback, pa se uvjerite u razmjere razočaranja, gorčine, gnušanja, kritike, nevjerice i osuda.

Proizvoljne sheme, procjene

Produljenje režima covid certifikata ne podrazumijeva neposredni nastavak njegove primjene, budući da su nacionalne vlasti u većoj ili manjoj mjeri dokinule njegovu upotrebu, uključujući uvjetovanje prelaska granice.

>>>EK proizvoljno odredio rok valjanosti covid potvrda, cjepiva – naložio masovno docjepljivanje

Brojni dionici politike i znanosti drže da je shema koju je osmislila Komisija diskriminatorna jer je izvršno tijelo arbitrarno i bez potpore znanosti odvagnulo da cjepivo građane od virusa štiti 270 dana, nakon čega bi se oni, prema izvornom planu, trebali docijepiti kako bi nastavili uživati temeljnu europsku slobodu. Pravila za sad ne predviđaju daljnja uvjetovanja drugim boosterom, iliti četvrtom dozom.

Sheme, također u koliziji sa znanošću i zdravim razumom, pretpostavlja da je prirodno stečeni imunitet inferioran cjepivima, pa je certifikat za osobe koje su preboljele covid a nisu cijepljene valjan 180 dana.

>>>Izrael: prirodni imunitet superioran cjepivu, Pfizer značajno manje učinkovit protiv delta soja

Grabancijaš je jedan od neovisnih medija koji su pažljivo pratili kronologiju covid profiterstva u Europskoj uniji, u međuvremenu prepoznatu od mnogih, uključujući relevantne zastupnike u EP-u i europskog ombudsmana.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/ZeroHedge

Comments (1)

  1. […] >>>Covid režim u Uniji produljen uz zdušno i apsolutno gnušanje, osudu […]

Comments are closed.