Politika

COVID u Istri: u 10 dana 12 umrlih u prosječnoj dobi od 84 godine

Amfiteatar u Puli; Foto: Eugen Huculici

U Istarskoj županiji u zadnjih deset dana koronavirus je potvrđen kod novih 95 osoba, a 12 ih je umrlo u prosječnoj dobi od 84 godine i sve su uz zarazu imale pridružene kronične bolesti, priopćio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite.

>>>‘Epidemija jenjava’, Istarska županija prestaje s dnevnim izvješćima! | covid endgame

Iz Stožera su se osvrnuli na epidemiološko stanje u Istri od 8. do 18. travnja, navodeći da se najveći dio od 95 novozaraženih osoba odnosio na radno aktivno stanovništvo, a najmanji na populaciju do 19. godine života.

Oporavilo se 140 osoba, a u pulskoj Općoj bolnici Pula u tom se razdoblju dnevno nalazilo od 14 do 25 zaraženih osoba.

>>>Hrstić: situacija u Istri sve povoljnija, sve je više ‘slučajnih bolesnika’ | COVID-19

“Nažalost, u navedenom razdoblju umrlo je 12 osoba čija je prosječna dob iznosila 84 godine, s pridruženim kroničnim bolestima, od kojih devet osoba nije bilo cijepljeno”, izvijestili su iz istarskog Stožera.

Naveli su da je prvom dozom u županiji cijepljeno 62,7 posto ukupnog stanovništva, cijepljenje je završeno za njih 61,9 posto, prvom dozom je cijepljeno 73,5 posto odraslog stanovništva, a cijepljenje je završeno za 72,6 posto odraslog stanovništva.

>>>Nakon dugo vremena dan bez zaraza u Istri | COVID-19

Dodatnom dozom (docjepna i treća doza za imunokompromitirane osobe) cijepljeno je 51.357 osoba ili 31,2 posto odraslih osoba. Prvom dozom cijepljeno je 1836 djece, a s obje doze njih 1626.

Pratite nas na Google vijestima