PolitikaPreporučeno

Crkveni obredi posijali virus u Vinkovcima, među oboljelima nadbiskup Hranić: COVID-19 | 27. rujan

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 19 novozaraženih osoba koronavirusom, među kojima je 17 osoba iz Vinkovaca, te po jedna iz Ostrova i Cerića, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije povećani broj novozaraženih koronavirusom, posebice u Vinkovcima, dovode u vezu s  krizmom i prvom pričesti koje su proteklog vikenda održane u vinkovačkim župama Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku i Blaženoga Alojzija Stepinca u Mirkovcima.

>>>95 novooboljelih, ponajviše u Đakovu – hospitaliziran nadbiskup Marin Srakić: COVID-19/25. lipanj

U crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku sakrament svete potvrde primili su krizmanici župe Sv. Ćirila i Metoda i župe Blaženoga Alojzija Stepinca s Filijalom Mala Bosna, a u nedjelju, u župnim crkvama i u filijalnoj crkvi održan je obred prve pričesti.

Krizmatelj krizemnicima iz tih župa bio je i nadbiskup đakovačko-osječki, mons. Đuro Hranić koji je, kako se neslužbeno doznaje, također među novopozitivnim osobama na COVID-19.

>>>Grad Seul optužio crkvu za doprinos širenju koronavirusa, zatražio 4 milijuna dolara odštete

Iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije poručuju kako je situacija pod kontrolom te se pomno prati i analizira, a javnost će pravodobno biti izvješćena.

>>>U Đakovu olako s djecom, potvrde o virusu u vrtiću iz medija: COVID-19/25. lipanj

Od početka epidemije, na području Vukoarsko-srijemske županije obolilo je 805 osoba,  od kojih je  709 osoba  izliječeno, a ukupno je 16 preminulih osoba. Trenutno je osam osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji je 457 osoba.

>>>Rekordan broj zaraza u Osječko-baranjskoj županiji, glasine i stigmatizacija časnih sestara u Đakovu

U protekla 24 sata testirano je 169 osoba, te je testiranih do sada na području županije 11238 oosba.