Biznis i ekonomijaPreporučeno

‘Crna udovica’ zavela kino publiku, u mreži uhvaćeno više od 215 milijuna dolara

Disney/Marvel

Rezultati box officea i Comscorea otkrivaju da je “Crna udovica” Scarlett Johansson u kina privukla pretpandemijsku publiku iako se premijera istovremeno odigravala i na streaming servisu Disney+.

Walt Disney Co. u nedjelju je javio da je superheroina u premijernom vikendu utržila oko 80 milijuna dolara na kino blagajnama u Sjevernoj Americi i još 78 milijuna na međunarodnom tržištu, online premijera istovremeno je donijela najmanje 60 milijuna dolara što ukupnu zaradu gura na više od 215 milijuna dolara.

>>>Crna udovica ‘izlazi iz karantene’, premijera 9. srpnja | Black Widow | najava

Studio je rekao da je riječ o najboljem vikend rezultatu od premijere filma “Star Wars: The Rise of Skywalker” u 2019. godini.

“Ovo je bio prilično monumentalan vikend za industriju,” rekao je za AP Paul Dergarabedian, viši medijski analitičar Comscorea. “‘Crna udovica’ dobro je igrala na velikim i malim ekranima. Ali zapravo snaži argumente za kina.”

>>>Scarlett Johansson emancipira Frankensteinovu nevjestu | najava

Analitičar je podcrtao da velika većina zarade, 158.8 milijuna dolara, stiže s kino blagajni, te da je oko 12  milijuna utrženo na IMAX ekranima.

Prvi vikend s ukupnom zaradom iznad 100 milijuna

“Holivudski blockbusteri nastavljaju osvajati teren na box officeu sa svakim novim izdankom, i to su jako dobre vijesti za brojne filmove čije ekskluzivne svjetske kino premijere čekaju jesen i razdoblje poslije,” rekao je izvršni direktor IMAX-a Rich Gelfond.

Disney je izlazak “Crne udovice” strateški odgađao od svibnja 2020. godine. Njegova se oklada da bi film mogao dobro proći u kinima i “na zahtjev” pokazala isplativom. Kompanija je Disney+ pretplatnicima iznajmljivanje filma ponudila za 30 dolara (190 kuna).

>>>‘Cat fight’ u prvom traileru za Black Widow: VIDEO/BONUS GIF

Prve pučke i stručne recenzije sugeriraju da je Nataša Romanoff osvojila naklonost gledatelja, aktualni prosjek ocjena na Rotten Tomatoes je 80%. Uočljiva je i privlačnost udovice za muškarce čiji je udio u publici u premijernom vikendu iznosio 58%.

>>>Woody Allen trpi kritiku zbog ‘seksualno radioaktivnih’ glumica u svom memoaru: BONUS GIF’s  

AP navodi da je u Sjevernoj Americi trenutačno otvoreno 81% kina od kojih većina radi u punom kapacitetu. Filmovi prikazani u minulom vikendu ukupno su zaradili 117 milijuna dolara i tako granicu od 100 milijuna probili prvi put od proglašenja pandemije.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>‘Crna udovica’ zavela kino publiku, u mreži uhvaćeno više od 215 milijuna dolara […]

Comments are closed.