FunPreporučeno

Deaf Radio i Plastic Knives: Ekipa, vidimo se u četvrtak u Močvari! | najava

Deaf Radio; Foto: Hangtime Agency/Handout via Grabancijaš

Atenjani Deaf Radio vraćaju se u Močvaru ovaj četvrtak (9.2.) kako bi promovirali svoj treći album “Arsenal of Hope”, a njima će se na pozornici pridružiti zagrebački electro rock duo Plastic Knives.

>>>Festivus crnila krajem veljače u Boogaloou: Hats Barn i Tyrmfar uz Gorgoroth!

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 12 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu ili preko sustava CoreEvent, dok će na ulazu koštati 14 eura.


SATNICA:

20:00 Ulaz

20:45 Plastic Knives

21:40 Deaf Radio


“Pozdrav Zagrebe! Vraćamo ti se nakon malo više od četiri godine. Tad je bilo super, a sad će biti još bolje! U međuvremenu se toliko toga promijenilo pa jedva čekamo podijeliti s vama pjesme s naša tri albuma, posebice zadnjeg “Arsenal of Hope”. Ekipa, vidimo se u četvrtak u Močvari!”, izjavili su momci iz benda Deaf Radio.

>>>Zimzeleni bariton Jimmyja Stanića na Valentinovo u Tvornici

U sličnom raspoloženju koncert je najavio i Damjan Vujaklija iz benda Plastic Knives: “U Močvari smo imali već nekoliko projekata tako da smo načelno na vrlo poznatom terenu. Shoutout za Filipa Pacaka koji tamo radi lavovski posao i na kojeg uvijek možemo računat da event bude na najvišoj razini produkcije. Pripremili smo set koji ima dva hita i sve ostalo je novi materijal, koji smo već pilotirali na zadnjem gigu i dobili potvrdu da je bolje tvrđe. Tko bi rek’o! Grci Deaf Radio kao glavni izvođač bi trebali razvaliti isto vjerujem. Bit će to opasan “mali petak”!”

Plastic Knives; Foto: Hangtime Agency/Handout via Grabancijaš
Profinjenost, motus

Deaf Radio je četveročlani rock bend osnovan 2015. godine u Ateni. Njihov zvuk s prva dva albuma (Alarm, 2017. i Modern Panic, 2019.) bio je više u desert i heavy rock maniri koji je najviše podsjećao na Queens of the Stone Age, dok spomenuti “Arsenal of Hope” u svojih devet pjesama više naginje modernijem rock zvuku i predstavlja uočljiv estetski odmak u odnosu na njihove početke. To se ponajviše očituje u učestalijem korištenju syntha i post disco elektronike, dok su energija i himnični refreni i dalje obilježje njihovog glazbenog izričaja. U svojim tekstovima bave se obilježjima modernog vremena, kao što su digitalna ovisnost, nedostatak toplije ljudske interakcije i dodira, kao i borba za jednakost u svim životnim poljima. Članovi benda su Dimitris Sakellariou (gitara, vokal), Panos Gklinos (gitara, vokal), Antonis Mantakas (bas, back vokal) i George Diathesopoulos (bubnjevi, back vokal).

FB; YT; SP; IG

Plastic Knives čine dvojac Damjan Vujaklija (gitare, elektronika) i Nikola Babić (bubnjevi). Nakon izdanja “We Used To Do It (Live)”, prošlog ljeta objavili su novi single “Drippy”. Pjesma je premijerno odsvirana na nagradi Rock & Off, gdje je bend bio nominiran za elektro izvođača godine. Za ovu prigodu momci spremaju puno novog materijala, koji uskoro idu snimati.

FB; YT; IGFacebook event

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: Hagntime Agency