PolitikaPreporučeno

Demokrati demoralizirani nastupom Bidena u raspri s Trumpom: Ovo nije samo panika, ovo je bol

Kandidati za predsjedanje Sjedinjenim Američkim Državama u četvrtak su zaključili prvi televizijski duel nakon kojeg i najzdušniji pobornici i poklonici Joea Bidena prepoznaju da je njegovo mentalno stanje porazno i da bi možda trebali pronaći alternativu.

Biden se u odmjeravanju s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom postojano doimao izgubljenim, drhturavim i nedorečenim što je u konačnici zasjenilo sadržaj raspre u kojoj su obje stranke prozvane za iznošenje netočnih informacija.

Navedeno je na X-u zgodno komentirala korisnica “sarah” koja je u parafrazi napisala:

“biden: nerazumljivo seruckanje
trump: izravno neistinito seruckanje
moderatori: hvala.”

I pritom zaradila impozantnih 172 tisuća lajkova.

Bol, panika

Dojmove i gledišta u glavnoj struji ponajbolje je rezimirao renomirani politički analitičar Van Jones, demokratima odan i predan savjetnik bivšeg predsjednika Baracka Obame.

“To je bilo bolno. Volim Joea Bidena, radim s Joeom Bidenom, ali on uopće nije dobro prošao. Izgledao je … reći ću vam iskreno i od srca, volim tog momka, to je dobar čovjek, on voli svoju zemlju, čini najbolje što može, ali večeras se trebao suočiti s testom obnove povjerenja zemlje i baze (Demokrata) i u tome nije uspio. Mislim da će mnogo ljudi željeti da on sada razmotri drugačiji kurs. Još ima vremena do (stranačke) konvencije, još ima vremena za ovu stranku da pronađe drugačiji put naprijed, ako nam on to dopusti,” rekao je.

“Ovo nije ono što smo trebali od Joe Bidena i to je osobno bolno za mnogo ljudi, ovo nije samo panika, ovo je bol,” rezignirao je.

“Diskvalifikacija”

Reuters u izvješću donosi komplementarno gledište jednog od donatora Bidenove kampanje koji je rekao da je njegov nastup bio za “diskvalifikaciju” i da od stranke očekuje pronalazak novog kandidata.

“Stvari su bile toliko loše za Bidena da su čak i njegovi najtvrđi medijski pristaše to morali priznati. Ne postoji način da se ‘zamijeni Biden’. Nikada neće pristati da se odrekne vlasti. Čak i kad bi to napravio, oni se ne mogu natjecati s (potpredsjednicom) Kamalom (Harris), ali isto tako ne mogu katapultirati nekoga ispred nje,” komentirao je proslavljeni istraživački novinar Glenn Greenwald.

“Nikada nisam bio obožavatelj predsjednika Donalda Trumpa – ali on apsolutno uništava Joea Bidena u ovoj raspravi… Trump je također iznenađujuće velikodušan ovdje. Ovo je sramota za DNC (Demokratski nacionalni odbor),” odvagnuo je medijski komentator Andy Signore.

U komentarima je nemilosrdan i slobodarski pundit Russell Brand čije objave prati više od 11 milijuna ljudi.

“Što kažete na izraze lica Joe Bidena” upitao je, pa odgovorio: “Prilično su mrtvački ukočeni, zar ne?”

“Biden je ovako izgledao čitavu raspravu,” komentirao je korisnik “trent” ponad slike izgubljene Lise Simpson, što je lajkalo 130 tisuća ljudi.

Da je odmjeravanje bilo porazno za Bidena potvrđuju i prve ankete u kojima se Trump kristalizira kao nadmoćni pobjednik.


Povezane vijesti

Comment here