FunPreporučeno

Depeche Mode najavio ‘podsjetnik na smrtnost’, turneju | Memento Mori

Dave Gahan; Foto: Medialook Studio/YouTube

Britanski pioniri elektroničke glazbe Depeche Mode u utorak su najavili novi album i svjetsku turneju, prvu nakon ovogodišnje smrti jednog od osnivača, Andrewa Fletchera.

Pjevač Dave Gahan i gitarist-klavijaturist Martin Gore reaktivaciju su najavili na press događaju u Berlinu gdje su rekli da još uvijek rade na 15. studijskom albumu “Memento Mori” (lat. sjeti se da ćeš umrijeti) čiji je naziv osmišljen prije Fletcherova odlaska.

>>>Specijal o ljubavi Kida Cudija uživa dobar feedback | projekt Entergalactic

“Sad smo poprilično daleko u stvarnom postupku snimanja. Imamo sve pjesme gotove za album bez da su miksane,” rekao je Gore.

“Sve su pjesme i čak i naslov albuma odlučene prije Andyjeva odlaska. (Naslov) zvuči morbidno ali mislim da ga možete gledati jako pozitivno, također u smislu da svaki dan živite do maksimuma. To je također kako ga mi volimo interpretirati.”

>>>Počujte gruzijske djeve čija biserna pjesma očarava web | Trio Mandili

Bend je na službenim stranicama naveo da su sve pjesme ispisane kroz pandemiju, pa je i njihova tematika inspirirana tim razdobljem.

“Nakon Fletcheve smrti, odlučili smo nastaviti jer smo sigurni da je to ono što bi on želio, a to je projektu doista dalo dodatnu razinu značenja,” napisao je Gore.

>>>Poganski bogovi osvojili tvrđavu sv. Nikole u novom spotu za ‘Igru prijestolja’ Maksima Mrvice

Fletcher je umro krajem svibnja nakon disekcije aorte. Imao je 60 godina. Gore i Gahan u studio su se vratili u srpnju.

“On će duhom ionako biti tamo”

Duet još promišlja o vizualnoj prezentaciji promotivne turneje u 2023. godine tijekom koje će 23. srpnja nastupiti u Zagrebu.

“Proces još traje, što ćemo raditi na pozornici, kako ćemo to raditi, koje ćemo vizuale koristiti,” rekao je Gahan. “On će duhom ionako biti tamo, siguran sam, suditi nam”.

>>>The Cigarettes After Sex: Cry – glazbena preporuka

Depeche Mode, proslavljen pjesmama poput “Personal Jesus” i “Enjoy the Silence”, svoj su prvi album  “Speak & Spell” objavili 1981. i potom postali središte britanskog Novog vala.

Njihov je posljednji studijski album “Spirit” izašao u 2017. godini.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima