Biznis i ekonomijaPreporučeno

Deprecijacijom uzdrman Audi promišlja o zatvaranju tvornice električnih vozila u Bruxellesu

Volkswagen je u utorak upozorio o mogućem zatvaranju tvornice u Bruxellesu gdje njegova rasna marka Audi proizvodi luksuzna električna vozila (EV).

Pritisnuti nadnacionalnim zakonodavstvom i direktivama Europske komisije koje podrazumijevaju zabranu motora s unutarnjim izgaranjem europski prvaci automobilske industrije u posljednjim su godinama uložili veliki novac u vozila na električni pogon i pripadajuće tehnologije, da bi se sada suočili sa silovitim padom potražnje uslijed nedostatka infrastrukture za punjenje i osvještavanja kupaca o vrtoglavoj deprecijaciji.

Istraživanje iSeeCars.com objavljeno u lipnju bilježi da je cijena rabljenih EV-ja u posljednjih godinu dana u prosjeku pala za 31.8%, u poredbi s gubitkom vrijednosti od 3.6% za vozila na tradicionalni pogon.

Deprecijacija je osobito upečatljiva kod pojedinih modela. Primjerice, BMW i4, za koji je proizvođač preporučio početnu cijenu od 64.740 dolara, odmah nakon kupnje gubi više od 50% vrijednosti (CarEdge).

Među najznamenitijim i najneslavnijim prvacima je i luksuzni Audi Q8 e-tron koji se izrađuje u tvornici u Bruxellesu. Njegove različite inačice kroz godinu dana u prosjeku izgube između 30% i 40% vrijednosti (Audi World).

2024 Audi Q8 e-tron; Foto: Audi

Volkswagen je u priopćenju prepoznao da se prodaja modela lansiranog u 2018. godini urušila i naveo da razmatra okončanje njegove proizvodnje.

Jedan od izvora upoznatih s planovima za Reuters je rekao da bi zadnje inačice s proizvodne linije mogle sići u 2025. godini.

Potraga za opcijama

Volkswagen je procijenio da će pronalazak alternativne svrhe ili zatvaranje briselske tvornice, kao i drugi neplanirani troškovi, u 2024. financijskoj godini akumulirati do 2.6 milijardi eura gubitka.

Manevarski prostor pritom je sužen jer je proizvodni pogon, u kojem je lani izrađeno 50.000 automobila, suočen s “dugogodišnjim strukturnim izazovima”, uključujući otežanu promjenu i/ili prenamjenu prostora zbog blizine grada i visoke troškove logistike.

Audi je u priopćenju naveo da neposredno pokreće postupak konzultacija kako bi pronašao alternativna rješenja za tvornicu koja zapošljava oko 3 000 ljudi.

“To može uključivati ​​prestanak rada ako se ne nađe nikakva alternativa,” napisali su iz tvrtke.


Povezane vijesti

Comment here