Biznis i ekonomija

Diageo kupio marku džina čije je zaštitno lice Ryan Reynolds

Britanski Diageo, drugi po veličini proizvođač alkoholnih pića na svijetu, javlja da je za 610 milijuna dolara kupio američki brand Aviation American Gin čiji su vlasnici Davos Brands i hollywoodska zvijezda Ryan Reynolds (Deadpool).

>>>Trendovi konzumacije jakih alkoholnih pića među odraslom hrvatskom populacijom

Glumac je udio u Aviationu kupio prije dvije godine otkad ga aktivno promovira kroz svoju kompaniju Maximum Effort Marketing. Destilerija je lani ostvarila 100-postototni rast proizvodnje što je upareno s Reynoldsom privuklo moćni Diageo čiji su vlasnici inače skloni akviziciji premium brandova sa snažnim zaštitnim licima.

“Prije dvije godine sam postao vlasnik Aviation Gina jer njegov okus volim više od bilo kojeg drugog alkoholnog pića. Ono što tada nisam očekivao je količina čiste kreativne radosti koja je došla s učenjem o novoj industriji,” rekao je Reynolds o svom poduzetničkom izletu. “Podizanje branda s mojom kompanijom, Maximum Effort Marketing, bilo je među najuspješnijim projektima u kojima sam ikada sudjelovao.”

Sky News navodi da je Diageo preuzimanje uvjetovao desetgodišnjim ugovorom prema kojem će Reynolds ostati zaštitno lico premium marke.

>>>Prvi AI whisky je mješavina ‘vanilije s finim notama hrasta, voća s limunom i kruškom…’

“Oduševljeni smo što možemo objaviti ovu transakciju koja jača naše sudjelovanje u super premium gin segmentu u SAD-u. Otkup portfelja Aviation American Gina i Davos Brandsa u skladu je s našom strategijom stjecanja marki s visokim rastom i atraktivnim maržama koje podržavaju premiumizaciju,” rekao je glavni direktor Diageoa, Ivan Menezes.