FunPreporučeno

Diva Celine Dion trpi raritetni neurološki poremećaj, grčeve | VIDEO

Celine Dion/Instagram

Kanadska diva Celine Dion svojim je poklonicama kroz video objavu na Instagramu otkrila da trpi Sindrom ukočene osobe (engl. Stiff-Person Syndrome), raritetni neurološki poremećaj koji izaziva grčeve.

U izjavi objavljenoj u četvrtak, 54-godišnja je zvijezda najavila da će dijagnoza utjecati na raspored njezine turneje nazvane “Hrabrost”.

>>>Yeahs Yeahs Yeahs • Despair • David Andrew Sitek vs Otis Pear Remix | glazbena preporuka

Sindrom ukočene osobe izaziva ukočenost mišića i pojačanu osjetljivost na zvuk, dodir ili emocionalni poticaj koji redom mogu izazvati grčeve.

Žurnal BMJ navodi da su oboljeli u 23 istražena slučaja umrli u roku od dvije-tri godine.

Fokus na zdravlju

“Dok još uvijek učimo o ovom raritetnom stanju, mi sada znamo da je ono uzrok svih grčeva koje imam,” rekla je Dion. “Nažalost, ti grčevi utječu na svaki vid moje svakodnevnice, ponekad uzrokujući poteškoće dok hodam i ne dopuštaju mi da koristim svoje glasnice kako bih pjevala na način na koji sam navikla.”

>>>Metak s pepelom Lemmyja rasplakao bliskog prijatelja

Pjevačica hita “My Heart Will Go On” poklonicima je poručila da joj izuzetno nedostaju, ali da je njezin fokus sada na zdravlju.

“Svakodnevno teško radim sa svojim sportskim terapeutom kako bih povratila snagu i sposobnost za izvedbu,” rekla je. “No moram priznati da je to borba.”

>>>Preminuo je legendarni gitaristički virtuoz Eddie Van Halen

Dion u zapisu vidljivo preplavljuju emocije.

“Pjevanje je sve što znam,” veli.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/Reuters