PolitikaPreporučeno

Diverzija od pada Bahmuta završila pogibijom 70 ‘ukrajinskih nacionalista’

Scena iz 'pobjedničkog' videozapisa koji u slavu proboja u Belgorodu dijele pobornici Ukrajine; Foto: @RealityRens/Twitter

Ruska vojska u utorak je uništila ukrajinske partizane čija je, kako se pokazalo samoubilačka misija unutar ruskog teritorija u oblasti Belgorod poslužila za više nego manje očitu diverziju od pada grada Bahmuta.

Vojska je u večernjim satima navela da je ubijeno više od 70 “ukrajinskih nacionalista”, ostaci otpisanih uništeni su na ukrajinskom teritoriju.

>>>Slomljeni branitelji Bahmuta sve češće napuštaju pozicije i dezertiraju | TASS

Ministarstvo obrane, koje za upad krivi ukrajinske vlasti, u obavijesti je navelo da su neprijateljski borci poraženi “zračnim udarima, topničkom vatrom i akcijama pograničnih jedinica”.

Uništena su četiri oklopna vozila i pet kamioneta.

“Ostaci nacionalista potisnuti su natrag na ukrajinski teritorij, gdje su nastavili biti pogođeni vatrenim oružjem dok nisu potpuno eliminirani,” dodalo je ministarstvo.

Unatoč službenim tvrdnjama Rusije najmanje jedan od videozapisa naširoko podijeljenih na društvenim mrežama naizgled bilježi šačicu partizana koja je preživjela desant.

Oblasni guverner, Vjačeslav Gladkov, za medije je rekao da su “ukrajinske oružane snage” ubile jednog civila.

>>>Ukrajina uništila skladište goriva u prvom protuudaru na ruskom tlu | VIDEO

Dvije partizanske grupe – Ruski dobrovoljački korpus i Legija Slobodna Rusija – koje su preuzele odgovornost za napad, u objavama na društvenim mrežama tvrde da su “demilitarizirale” rusku motoriziranu streljačku satniju i uništile oklopna vozila.

Uobičajeno, službeni je Kijev odbacio povezanost s kobnim izletom.

Grabancijaš neovisno bilježi da veliki broj korisnika Twittera komentira i/ili dokumentira da je svrha ukrajinskog upada odvraćanje pažnje od gubitka grada Bahmuta čije je “oslobođenje” ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio 20. svibnja.

“Ukrajinski napad u regiji Belgorod nije imao vojni cilj. Osmišljen je kako bi generirao naslove vijesti u zapadnjačkom tisku i odvratio pozornost s ponižavajućeg poraza Ukrajine i njezinih zapadnjačkih pobornika u Bahmutu,” napisao je Hassan Mafi čije objave prati 91 tisuća ljudi. ‏

“Što je Ukrajina mislila kad je poslala terorističku brigadu u Belgorod? Evo ovih idiota, poredani na travi. Jesu li njihovi životi bili vrijedni samo odvraćanja pažnje od Bahmuta? Život u ukrajinskoj vojsci je jeftin. SAD nikada ne bi poslao svoje vojnike da ovako umru. To je moderni ekvivalent ‘Oluje lake brigade’. Potpuni promašaj njihovih zapovjednika. Mora da su stvarno očajni. Jadni ukrajinski ročnici,” odvagnuo je račun @AlternatNews koji uživa podjednaku sljedbu.

Grabancijaš/Reuters

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>Diverzija od pada Bahmuta završila pogibijom 70 ‘ukrajinskih nacionalista’ […]

Comment here