PreporučenoTech

Do kraja godine 8 novih električnih modela u EU; uključujući Kugu, Pumu SUV i Mondeo: Ford

Ford Motor Co u utorak je najavio da će do kraja godine na europskom tržištu ponuditi osam modela električnih ili hibridnih vozila, uključujući izvedbe Kuge, Puma SUV-a i Mondeo limuzine.

Tvrtka je iznijela planove o lansiranju drugih devet modela do 2024. godine i rekla da će ući u partnerstvo s šest vodećih opskrbljivača energijom u Europi kako bi kupcima omogućila instalaciju garažnih ili kućnih priključaka za punjenje automobila. Najavljena je i aplikacija za pametne telefone koja bi trebala olakšati pristup 118,000 postojećih javnih punionica u Europi.

>>>Hans Zimmer komponirao zvuk za električni BMW M NEXT generacije, poslušajte

Ford očekuje da će kroz šest godina u Europi proizvesti više od 600,000 električnih vozila i da će na razini grupe do 2022. godine prodavati više električnih nego standardnih automobila.

Procjenjuje se da će plan restrukturiranja i tranzicije prema električnim vozilima tvrtku koštati oko sedam milijardi dolara u gotovini.

>>>Armenija na putu da postane prva nacija u kojoj čitava vlada vozi električne automobile

Najava Forda stiže ususret sutrašnjem otvaranju Međunarodnog sajma automobila u Frankfurtu gdje se očekuje totalna dominacija hibridnih i električnih vozila.

https://www.youtube.com/watch?v=LVWw5-NVfS0&t=
Ford je dio nove postave i tehnologije predstavio u travnju