Tech

DOK-ING-ov robot MVF-5 koji čuva živote oduševio posjetitelje sajma Interschutz 2022

Stroj MVF-5 na sajmu Interschutz; Foto: DOK-ING/Handout

Hrvatska tvrtka DOK-ING prezentirala je specijalno robotizirano višenamjensko vozilo MVF-5 za krizne situacije na vodećem svjetskom sajmu INTERSCHUTZ 2022 koji se od 20. do 25. lipnja održavao u njemačkom gradu Hannoveru. Interschutz je jedna od najpoznatijih globalnih manifestacija za vatrogasne i spasilačke službe, civilnu zaštitu, sigurnost i osiguranje. Tisuću tvrtki iz 50 zemalja te brojne udruge i organizacije predstavile su svoja tehnološka rješenja kao odgovore na aktualne svjetske probleme. Sukladno tome, DOK-ING je, kao vodeća kompanija s ekspertizom u području robotskih i autonomnih sustava i opreme za posebne namjene, na sajmu prikazao stroj MVF-5 koji je idealan za poslove gašenja požara u iznimno teškim, zahtjevnim i po život opasnim uvjetima. Kroz DOK-ING-ov štand prošlo je oko 20.000 posjetitelja.

Primarni cilj daljinski navođenog vozila MVF-5 jest gašenje požara u ekstremnim okolnostima na nepristupačnim okruženjima visokog rizika te uklanjanje prepreka i krhotina bez izravne prijetnje operaterima koji mogu kontrolirati situaciju sa sigurne udaljenosti do 1500 metara. Takvu prilagodljivu funkcionalnost omogućuje kombinacija robusnog dizajna, snažnog motora i višenamjenskih alata.

Određivanje standarda

“Robotski sustavi DOK-ING-a su kreirani kako bi povećali razinu javne sigurnosti te pridonijeli sposobnostima NATO i EU jedinica. Pomoću inovativnih naprednih rješenja podržavamo napore civilne zaštite te modernizacijom sustava omogućujemo učinkovito djelovanje u slučaju velikih katastrofa”, naglasio je Dino Išasegi, Voditelj poslovnog razvoja tvrtke DOK-ING te dodao: “Implementacijom sofisticiranog stroja MVF-5 postavili smo standarde koji mogu značajno smanjiti velike štete u slučaju kritične infrastrukture u riskantnim uvjetima. MVF-5 je najbolje svjetsko rješenje za odgovor na krizne situacije jer korisnicima omogućuje uvid u određenu zonu, otvaranje puteva i pristupačnost objektima koji su nerijetko opasni i nedohvatni”.

Vremenski relevantne teme, inovacije te bogat programski sadržaj praćen nizom konferencija, natjecanja, radionica i treninga uživo bili su okosnica ovogodišnjeg Interschutza, a u njemu je uživalo više od 150 tisuća posjetitelja. Sajam je tako mnogim dionicima pružio potreban okvir za angažiranje u međunarodnom diskursu te uvid u razvoj rješenja za zaštitu ljudskih života.

Stroj MVF-5 na sajmu Interschutz; Foto: DOK-ING/Handout
Stroj MVF-5 na sajmu Interschutz; Foto: DOK-ING/Handout

Tvrtka DOK-ING je inženjerski lider u razvoju i proizvodnji robotskih i autonomnih sustava i opreme za posebne namjene. DOK-ING se dokazao kao lider na međunarodnom tržištu s više od 80% tržišnog udjela svjetskog tržišta strojeva za humanitarno razminiranje. Posluje s klijentima u više od 40 zemalja svijeta. DOK-ING se bavi integracijom vlastitih inovacija i novih tehnologija, razvija i proizvodi robotske i autonomne sustave za zaštitu ljudskih života i imovine u opasnim okruženjima, prvenstveno za vojnu inženjeriju, NKBR (nuklearno kemijsko biološko i radiološko), krizne situacije, protuterorizam i podzemno rudarstvo. U više od 30 godina poslovanja, tvrtka je prepoznata po tome što je inovativnim pristupom promijenila industrijski krajolik te je osvojila više od stotinu međunarodnih nagrada u područjima poslovanja, inovativnosti i tehnologije.

Pratite nas na Google vijestima

Oglašavanje

DOK-ING/MPR