Biznis i ekonomijaPreporučeno

Dombrovskis: Hrvatska je najveća primateljica bespovratnog novca – 11,6% BDP-a

Izvršni potpredsjednik Valdis Dombrovskis u ponedjeljak je u Zagrebu održao uvodni govor i sudjelovao na konferenciji o pristupanju Hrvatske europodručju.

Obilazak će iskoristiti kao priliku za niz bilateralnih sastanaka, među ostalim s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, ministrom financija Zdravkom Marićem, guvernerom Hrvatske narodne banke Borisom Vujčićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem i članovima Nacionalnog vijeća za uvođenje eura.

Posjet slijedi nakon prošlotjednog potpisivanja dogovora s Hrvatskom o praktičnim koracima za početak proizvodnje eurokovanica koji komisija u priopćenju za javnost karakterizira kao važan korak prema eurozoni (više).

>>>Suverenisti upozorili na osiromašenje već siromašne nacije | referendum o euru

“Gospodarstvo vam se dobro oporavlja i dobit će potporu kroz plan za oporavak i otpornost. Hrvatska je najveća primateljica EU sredstva, 11,6 posto BDP-a je u nepovratnim sredstvima dodijeljeno Hrvatskoj,” izjavio je izvršni potpredsjednik.

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je rezimirao dosadašnje napore i ponovio uvjerenje da će Hrvatska biti spremna za usvajanje eura i ulazak u europodručje s 1. siječnja 2023. godine.

Pratite nas na Google vijestima