Politika

Domovinski pokret predstavio kandidate za upravljanje Splitom

Foto: Domovinski pokret/Handout

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava i predsjednik stranačkog ogranka u Splitsko-dalmatinskoj županiji Mate Šimundić u srijedu su u Splitu predstavili kandidata za splitskog gradonačelnika Arisa Zlodru.

Penava je prilikom predstavljanja rekao da je Domovinski pokret sustavno i temeljito radio na izgradnji županijske stranačke infrastrukture što je rezultiralo kandidatima za lokalne izbore.

>>>Penava pozvao na čuvanje monetarnog suvereniteta, iznio argumente protiv eura

“To je plod toga rada i upravo sada ću iskoristiti prigodu pozvati sve građane Grada Splita, ali i Hrvatske da nam se pridruže i da zajedno stvaramo jednu novu snagu na hrvatskoj političkoj sceni koja će biti kadra iznijeti toliko potrebne promjene, kako u Gradu Splitu, tako i na razini države,” rekao je.

“Kompaktna ekipa”

Uslijedilo je predstavljanje stranačkog tima čiji su dionici kandidat za gradonačelnika, poduzetnik i ekonomist Adris Zlodre, liječnica obiteljske medicine i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Željka Mustapić te profesor umjetnosti i geografije i kandidat za zamjenika gradonačelnika Davor Stipan.

>>>DP zatražio neopozivu ostavku vukovarsko-srijemskog župana | uskrsni kismet Damira Dekanića

“Stvorili smo jednu kompaktnu ekipu koja pokriva sva područja, što mi je izuzetno drago. Od poduzetničkih voda, medicinskih voda i jednako tako i kulturno-umjetničkih voda. Valja podsjetiti da je gospodin Stipan i član Društva prijatelja starina Grada Splita, član je Udruge likovnih umjetnika te je član Matice hrvatske. Dakle, apsolutno pokriva cjelokupan umjetnički dio svojim radom,” rekao je Penava o kandidatima.

Sluge javnosti

“Aris Zlodre i Željka Mustapić vole se baviti planinarenjem i želim im svu sreću na njihovom usponu ka vrhu jer su to ljudi koji znaju kako se uspinjati vrhovima. Zbog dobrobiti grada Splita i svih njegovih građana želim im da povedu Grad Split u tom jednom novom smjeru koji će donijeti zamah i bolju budućnost svim građanima Grada Splita,” dodao je.

>>>Domovinski pokret izgubio Vukovac, petu ruku u aktualnom sazivu Sabora

Mate Šimundić, predsjednik Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije, kandidate je karakterizirao kao osobe spremne na služenje javnosti.

>>>DP odbacuje radikalno lijevu Vladu, ostaje dosljedan u kritici ‘hrvatsko-srpske trgovačke koalicije’

“Mi ovdje nudimo ljude koji su pristojni i bliski građanima, koji ne umišljaju sebi da su spasitelji ovoga grada, nego oni koji će gradu služiti i pomoći da grad napreduje da zaista bude najljepše mjesto na svijetu,” rekao je.

Poduzetništvo

Zlodre je rekao da sa svojim timom namjerava unaprijediti i revitalizirati splitsko poduzetništvo i grad gurnuti naprijed.

>>>Emotivne izjave iz Domovinskog pokreta isključenih vijećnika Ane Bubić i Angela Žilića | VIDEO

“Moja obitelj u ovom gradu živi već 500 godina, sada je na meni red da Grad Split krene naprijed. Tim oko mene, to su doktorica Željka Mustapić i profesor Davor Stipan, koji će mi pomagati oko svega. Kotarski sam vijećnik, poduzetnik, volim ovaj grad i napravit ću sve da ovaj grad ide naprijed. Moja ideja i ideja nas kao tima jest da se bavimo poduzetničkim inicijativama i da kroz poduzetništvo grad ide naprijed. Želimo se uhvatiti pravih projekata koje će grad unaprijediti, poput rješenja Vukovarske, Manđerove, Bračke, i ne planiramo se baviti nekim šupljim pričama,” rekao je kandidat za gradonačelnika prema priopćenju stranke.

Comment here