PolitikaPreporučeno

Domovinski pokret: sramotno je što predsjednik Vlade minorizira veliku beskrupuloznu pljačku | VIDEO

Mario Radić i Miroslav Škoro; Foto: Hina multimedija/YouTube

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić u utorak su na tiskovnoj konferenciji komentirali ‘aferu Janaf’ te također potegnuli pitanja o desetomjesečnoj vremenskoj zadršci između čina podmićivanja i uhićenja koja je u subotu prvi otvorio predsjednik države Zoran Milanović.

>>>Predsjednik: ovdje se skriva nešto opako i ozbiljno | afera Janaf

“Na sva novinarska pitanja danas o njegovoj spoznaji glede aktualne afere Janaf kao i svih drugih afera i njihovih aktera, gospodin Plenković je govorio i odgovarao da ‘ne zna’ i da on ‘ništa ne zna’ i da nije njegovo da o tome išta zna,” rekao je Škoro pa dodao da se ne može složiti s takvim tvrdnjama jer drži kako netko tko je predsjednik Vlade i tko ima polugu vlasti zacijelo zna puno više.

“Smatramo da netko tko je predsjednik Vlade i ima poluge vlasti treba znati puno više nego što on pokušava sada pred hrvatskom javnošću pokazati i prikazati sebe kao čovjeka koji bi volio nešto napraviti, ali nažalost ne može jer ne zna. Kako je moguće da ne zna što mu se događa u resorima Vlade, da ne zna što mu rade direktori velikih javnih poduzeća a pritom, recimo, zna neke druge stvari. Zna one koji opstruiraju rad stožera. On ih zna, on ih prati i samo je pitanje kad će ih uhititi i transferirati da bi završio proces do kraja. Zna i da su Domovinski pokret i neke druge političke stranke ‘kafanske’ i ‘birtaške’ stranke. Znači, očito te njegove službe njemu služe da bi pratio nas dvojicu, naše suradnike i neke druge političke stranke da vide što oni rade, gdje se okupljaju, što smišljaju i rade li mu o glavi.”

“Treba zdravorazumski upitati – gdje su novci i zašto se u tom trenutku nije reagiralo,” dodao je uz ocjenu kako je sramotno što predsjednik Vlade na taj način “minorizira, zajedno s nekim predstavnicima medija, ono što se uistinu događa u Hrvatskoj, a događa se i dalje jedna velika beskrupulozna pljačka.”

Radić: tko će snositi odgovornost 1,96 milijuna kuna koji su nestali?

Politički tajnik Domovinskog pokreta podsjetio je prisutne na doba predsjedničke kampanje koja je koincidirala s podmićivanjem: “Naša prva točka je bila, baš negdje tih dana, da način izbora Glavnog državnog odvjetnika treba biti promijenjen u potpunosti, da ne može biti biran na način da se bira od strane politike i da ga treba birati ili javno putem slobodnih izbora ili od struke. To je vrlo lako provjeriti u istupima gospodina Škore tih dana” rekao je Radić.

>>>Dalija Orešković podcrtala očitu i uznemirujuću – ‘duboku kompromitaciju DORH-a’: VIDEO

“Mi pitamo jednu stvar, postavljamo pitanje, pošto nitko ništa ne zna u ovoj državi: Tko će snositi odgovornost 1,96 milijuna kuna koji su de facto nestali?” upitao je Radić.

Škoro je pak rekao kako je moguće da nije bila riječ o mitu nego o donaciji za kampanju bivše predsjednice Grabar Kitarović, budući da je njezin suprug, Jakov Kitarović, prema pisanju tjednika Nacional bio u klubu Dragana Kovačevića, na dan kad je on primio mito od prvookrivljenog poduzetnika Kreše Peteka.

>>>Dalija Orešković: zatražit ću odgovore na pitanja o odgađanju uhićenja | afera Janaf

“Čini mi se da je sve moguće, ali to neće ništa promijeniti. Indikativno je da smo mi na taj dan objavili kampanju, da su na taj dan razmijenili novce i da je netko zaustavio istragu. Ili je pustio da se u mrežu ulovi još više riba i tih nekih zvjerki ili je jednostavno pustio Kovačevića da uzme novce i da ih onome kome je trebao dati ne bi li taj netko napravio ono što je trebao, a rezultat znamo svi”, rekao je Škoro.

Hina je u međuvremenu prenijela izjavu za javnost Jakova Kitarovića koja potvrđuje da je bio u klubu u trenutku podmićivanja.

>>>Predsjednik uprave Janafa primio 1.96 milijuna kuna mita, pokrenuta istraga protiv 11 osoba | USKOK

“Točna je informacija kako sam u jesen prošle godine bio u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu, gdje se nalazio veći broj ljudi u druženju. Tamo sam se zadržao kraće vrijeme. Nisam primijetio bilo kakve sumnjive radnje, niti sam bio u poslovnim odnosima s bilo kime od prisutnih osoba,” naveo je u priopćenju punomoćnika Jakova Kitarovića uz napomenu da će se suprug bivše predsjednice rado odazvati pravosudnim institucijama i dati iskaz o svojim saznanjima.

Comments (1)

  1. […] >>>Domovinski pokret: sramotno je što predsjednik Vlade minorizira veliku beskrupuloznu pl… […]

Comments are closed.