Biznis i ekonomija

Društvo Đuro Đaković industrijska rješenja podnijelo zahtjev za predstečajni postupak

Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d. društvo je u sastavu Grupe Đuro Đaković nastalo pripajanjem društava ĐĐ Elektromont d.d. i ĐĐ Proizvodnja opreme d.o.o. društvu Đuro Đaković Inženjering d.d. u petak je Trgovačkom sudu u Osijeku podnijelo prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka.

“Đuro Đaković Industrijska rješenja, društvo u većinskom vlasništvu Đuro Đaković Grupe, u skladu s odredbama Stečajnog zakona, podnijelo je danas Trgovačkom sudu u Osijeku, Stalna služba u Slavonskom Brodu prijedlog za otvaranjem predstečajnog postupka.

Ostala društva Grupacije Đuro Đaković nemaju namjeru podnošenja prijedloga za otvarenjem predstečajnog postupka,” navodi se u obavijesti objavljenoj na mrežnim stranicama društva i na stranicama Zagrebačke burze.

Osnovna djelatnost Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d je razvoj, projektiranje, inženjering i proizvodnja industrijskih postrojenja, proizvodnja segmenata industrijskih postrojenja i čeličnih konstrukcija.

>>>Sezona ekonomske depresije i građanskog nezadovoljstva u Hrvatskoj

Ministar gospodarstva Darko Horvat je početkom prosinca nakon razgovora s upravom i uvida u financijsko stanje Grupe procijenio da je za održavanje poslovanja i spašavanje radnih mjesta nužno 20 ili više milijuna eura, izvijestio je Večernji list.