PolitikaPreporučeno

Dvije smrti, 7 novooboljelih u Istri: COVID-19/20. srpanj

Ilustracija: Alexey Hulsov

U Istri je potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jučer su u pulskoj bolnici umrle dvije Covid-19 pozitivne osobe, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 127 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih je sedam pozitivnih, što je smanjenje u odnosu na jučerašnji dan” – naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Među novozaraženima su dvije osobe koje su bile u samoizolaciji, kod četiri je riječ o bliskom kontaktu s već oboljelima, a za jednu osobu epidemiolozi utvrđuju izvorište zaraze.

Jučer su u pulskoj Općoj bolnici umrle dvije Covid-19 pozitivne osobe, 79- godišnjakinja i 81- godišnjakinja, obje iz Umaga sa značajno izraženim komorbiditetom. Jedna je bila korisnica umaškog Doma za starije i nemoćne osobe “Atilio Gamboc”.

>>>Sva 42 testa iz umaškog Doma za starije negativna: COVID-19/13. srpanj

Neslužbeno se doznaje da su od novozaraženih četiri osobe iz Buzeta, dvije iz Pule te jedna iz Labina. Među novooboljelima nema stranih državljana.

U Istri je sada ukupno 95 osoba zaraženo koronavirusom, od kojih je dvadesetak hospitalizirano u pulskoj Općoj bolnici dok se u mjerama samoizolacije nalaze 252 osobe.

>>>Trudnica, 6 štićenika i 5 djelatnika Doma za starije među 16 oboljelih u Istri: COVID-19/12. srpanj

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Kozlevac još je jednom pozvao sve građane i turiste na oprez i na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera.