PolitikaPreporučeno

Dvije smrti i 139 zaraza – broj hospitaliziranih postojan: COVID-19 | 17. srpnja | detalji

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata potvrđeno 139 novih slučajeva covida-19, a umrle su dvije osobe, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva je ukupno 723. Na bolničkom liječenju je 112 osoba, isto kao jučer. Na respiratoru je 12 pacijenata, isto kao jučer.

>>>Jedna smrt i 131 zaraza – Dalmacija na udaru delte: COVID-19 | 16. srpnja | detalji

Unatoč različitim interpretacijama ozbiljnosti delta soja, koji se u Hrvatskoj pojavio ususret turističkoj sezoni i u Dalmaciji naizgled uzeo maha s dolaskom turista, kronologija pokazuje da je broj hospitaliziranih postojan od kraja lipnja kad je pao ispod 200 pacijenata i otkad blago oscilira oko brojke 110.

>>>Medić: simptomi su blagi; Karuc: simptomi su teški | COVID-19 u Zadarskoj županiji

Od početka pandemije do danas ukupno je zabilježeno 361.488 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8236 umrlo, a ukupno se oporavilo 352.529 osoba, od toga 99 u posljednja 24 sata.

Do danas je testirano 2.213.700 osoba, od toga 3 834 u posljednja 24 sata.

Zaključno sa 16. srpnjem utrošeno je 2.906.350 doza cjepiva, a cijepljeno je 39 posto ukupnog stanovništva, odnosno 47 posto odraslog stanovništva.

Na dan 16. srpnja utrošeno je 17.955 doza cjepiva, a od toga su 7493 osobe cijepljene prvom dozom.

Zaključno s 16. srpnjem 1.584.407 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.357.261 osobu (1.321.943 osobe cijepljene s dvije doze te 35.318 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 40,32 posto odraslog stanovništva.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji devet novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se dvanaest osoba, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je pet osoba muškog i četiri ženskog spola i to četiri iz Dubrovnika, po dvije iz Konavala i Metkovića te jedna iz Opuzena. Od dvanaest oporavljenih osam ih je iz Dubrovnika, dvije iz Ploča, jedna iz Zažablja te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 560 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 91 126.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je osam osoba pozitivnih na koronavirus, a u samoizolaciji je 266 osoba.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Sisačko-moslavačka županija: tri nova slučaja zaraze

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata potvrđena su tri nova slučaja covida-19, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Kako se navodi u dnevnom izvješću riječ je o po jednoj osobi s područja Siska, Kutine i iz Velike Ludine.

Stožer poziva stanovnike županije na razumijevanje i odgovornost te dosljedno pridržavanje odluka i mjera Nacionalnog stožera kako bi se spriječilo daljnje širenje te zarazne bolesti.

U Koprivničko-križevačkoj županiji 10 novih slučajeva zaraze

Na području Koprivničko-križevačke županije u subotu je zabilježeno 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je devet osoba, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

U županiji je trenutno aktivno 24 slučaja zaraze koronavirusom, a na bolničkom su liječenju tri osobe.

Od početka epidemije u županiji je ukupno zabilježeno 8 237 slučajeva zaraze.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 18 uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

U Zagrebačkoj županiji četvero novoboljelih

U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a ozdravile su dvije osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u subotu.

U županiji su trenutno aktivna 22 slučaja zaraze.

Od početka pandemije do danas ukupno je zabilježeno 30.392 slučaja zaraze, izliječene su 30.294 osobe, a 76 ih je umrlo.

Dvoje novooboljelih potvrđeni su u Klinča Selu, a po jedna osoba u Velikoj Gorici i Zaprešiću.

U Međimurskoj županiji dva nova slučaja

U Međimurskoj županiji među 34 testirana uzorka potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavile su se dvije osobe, a pozitivno je ukupno 15 ljudi.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je devet pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2, a u protekla 24 sata nije bilo preminulih pozitivnih osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji šest novozaraženih, jedna osoba umrla

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod šest novozaraženih, a jedna je osoba umrla, izvijestili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Testirane su 1232 osobe, a udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 0,5 posto.

Ozdravilo je 13 osoba pa je u županiji sada aktivan 81 slučaj covida-19.

U riječkoj bolnici liječi se pet osoba oboljelih od covida-19, a uz pomoć respiratora skrbi se o troje bolesnika.

Udjel hospitaliziranih osoba oboljelih od covida-19 u broju aktivnih slučajeva je 7,4 posto.

U Zadarskoj županiji 29 novozaraženih

Od 194 testirana uzorka u posljednja 24 sata u Zadarskoj županiji 29 ih je pozitivno na koronavirus, izvijestio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.

Trinaest novooboljelih izolaciju provode u Zadru, sedmero u Bibinjama, troje u Biogradu, dvoje u Sukošanu te po jedna osoba u Novigradu, Pašmanu, Poličniku i Salima.

Trenutačno je aktivno 155 slučajeva zaraze, a od bolesti se oporavilo 27 osoba.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru.

Pod nadzorom je 688 stanovnika, a policija nije evidentirala nijedno kršenje mjere samoizolacije.

U Istri jedna novozaražena osoba, Stožer poziva na cijepljenje bez najave

Jedna novozaražena osoba koronavirusom potvrđena je u Istri u protekla 24 sata nakon što je ispitano 288 uzoraka, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite apelirajući na građane koji se još nisu cijepili da se odazovu na cijepljenje bez najave.

“Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 288 uzoraka briseva na covid-19, te je potvrđena jedna novozaražena osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 201 osoba”, naveli su iz Stožera dodavši kako su u pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju dvije osobe.

Stožer je pozvao sve zainteresirane koje se nisu cijepile protiv covida-19 da pristupe cijepljenju bez zakazanog termina.

“Cijepljenju bez zakazanog termina može se pristupiti od 19. do 25. srpnja u Buzetu, Labinu, Potpićnu, Pazinu, Tinjanu, Poreču, Vižinadi, Puli, Ližnjanu te Rovinju, Umagu i Novigradu. Mogu se cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene i koje imaju zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje”, izvijestili su iz istarskog Stožera civilne zaštite.

Varaždinska županija bez novozaraženih

U Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a  jučer su testirane 194 osobe, priopćili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavila se jedna osoba.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je sedam pacijenata s težom kliničkom slikom, od kojih je jedna osoba na respiratoru, priopćili su iz Stožera.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 38 novooboljelih

Na području Splitsko-dalmatinske županije u protekla 24 sata obrađeno je 478 testova i potvrđeno 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Među  novooboljelima najviše ih je iz Splita (21), Solina (5) i Kaštela (4) te  Marine (2) dok je po jedna osoba iz Makarske, Sinja, Trilja, Dugog Rata, Muća i Okruga.

Od ukupnog broja novooboljelih 17 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno je 809 osoba u samoizolaciji na području županije.

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split je osam covid pozitivnih pacijenata od kojih je jedna na respiratoru, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Četvoro novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji

U osječkom Kliničkom bolničkom centru Osijek  i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata analizirano je 349 uzoraka od kojih su samo četiri bila pozitivna na koronavirus, izvijestio je u subotu osječko-baranjski Stožer Civilne zaštite.

U Općoj županijskoj bolnici u Našicama hospitalizirane su dvije osobe oboljele od covida-19.

Kako navode iz Stožera, na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 430 osoba.

U Zagrebu zaraženo novih 18 osoba

U Zagrebu je zabilježeno 18 novih osoba oboljelih od koronavirusa u protekla 24 sata, a aktivno je 78 slučajeva zaraze, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih je 68.841, što je osam osoba više nego u petak.

Služba za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda u protekla 24 sata obradila je 273 uzoraka, od kojih je sedam bilo pozitivno na covid-19.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 20 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 17 osoba.

>>>Pažnja, u Zagrebu cijepljenje Janssenom neodgovornog proizvođača Johnson & Johnsona

Među novopozitivnim osobama, sedam je za sada negativne epidemiološke anamneze, šest je kontakt pozitivnih osoba, a kod četiri oboljele osobe moguća je izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora u Splitu, Šibeniku i na Lošinju. Tri su osobe doputovale iz Srbije, Španjolske i iz Meksika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika ni djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktu na Velesajmu je cijepljeno 1688 osoba, a na lokalnim punktovima 939 osoba. Na javni poziv cjepivom Janssen odazvalo se 449 osoba.

Šibensko-kninska županija: 13 novozaraženih, jedna umrla osoba

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 13 je novooboljelih od covida-19, a umro je muškarac starije dobi koji se liječio u šibenskoj bolnici, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Pet novooboljelih je iz Knina, četiri iz Šibenika, dvije su osobe iz Ervenika te po jedna iz Pirovca i Ružića.

Trenutno je 59 aktivnih slučajeva zaraze. U šibenskoj bolnici liječi se sedam osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 161 osoba, od čega je 61 bliski kontakt oboljelih. Za 100 osoba određena je mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 189 uzoraka na SARS-CoV-2 virus.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jedna novozaražena osoba

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom i to na području grada Garešnice, priopćili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Bjelovar nema osoba na liječenju zaraženih koronavirusom, a na opservaciji je pet pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 88 osoba.

Hrvatsko zagorje nema novozaraženih

U Krapinsko-zagorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavila se jedna osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 10, a u samoizolaciji je 14 osoba.

Iz Stožera su priopćili i da u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nema pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2.

Brodsko-posavska dva, Požeško-slavonska županija jedan novi slučaj zaraze

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u subotu je izvijestio o dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a požeško-slavonski o jednoj novopozitivnoj osobi.

U Brodsko-posavskoj županiji su na bolničkom liječenju četiri zaražene osobe, od kojih jedna pri liječenju treba potporu respiratora.

Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćena je 241 osoba.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u subotu je zabilježio jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. U toj županiji od zaraze koronavirusom trenutno se liječe kod kuće dvije osobe.

Pod mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji je 80 osoba.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Grabancijaš/Hina

Comments (2)

  1. […] Dvije smrti i 139 zaraza – broj hospitaliziranih postojan: COVID-19 | 17. srpnja… 17/07/2021 […]

  2. […] tjedna. Broj hospitalizirani bio je postojan od kraja lipnja kad je pao ispod 200 pacijenata te je sve do 17. srpnja blago oscilirao oko brojke 110. Trend je u posljednjih 10 dana nažalost […]

Comments are closed.