PolitikaPreporučeno

Dvije smrti i 198 zaraza: COVID-19 | 28. srpnja | detalji

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 198 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrle su dvije osobe, a aktivno su ukupno 1042 slučaja, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju je 143 pacijenata, jednako kao jučer, od toga ih je 11 na respiratoru, dva manje nego jučer.

>>>Još jedan dan bez umrlih, otkrivano 193 zaraza: COVID-19 | 27. srpnja | detalji

U protekla 24 sata oporavilo se 146 osoba. U samoizolaciji je trenutno 3267 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 363.039 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8249 preminulo, ukupno se oporavilo 353.748 osoba od toga 125 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 3419 osoba.

Do danas su ukupno testirane 2.281.574 osobe, od toga 6141 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 27. srpnja utrošeno je 3.031.563  doza cjepiva, a cijepljeno je je 40,1 posto ukupnog stanovništva, odnosno 48,2 posto odraslog stanovništva.

Na dan 27. srpnja utrošeno je 13.556 doza cjepiva, a od toga je 4839 osoba cijepljeno prvom dozom.

>>>SAD: primatelji cjepiva Janssen sami posežu za drugom, alternativnom dozom

Zaključno s 27. srpnja 1.628.084 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.450.537 osoba (1.403.479 osoba cijepljeno s dvije doze te 47.058 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 43,05 posto odraslog stanovništva.

U Sisačko-moslavačkoj županiji dvije novozaražene osobe

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježene su dvije novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19.

Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera, jedna je novozaražena osoba iz Petrinje, a druga iz Kutine.

U izvješću je upućena molba stanovnicima županije za razumijevanje i odgovornost, te apel da se nastave pridržavati odluka i mjera Nacionalnog stožera kako bi spriječili daljnje širenje ove zarazne bolesti.

Bjelovar: u županiji tri novozaražene osobe

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Dvije novozaražene osobe s područja su općine Veliki Grđevac, a jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na području grada Bjelovara.

U Općoj bolnici Bjelovar nema na liječenju osoba zaraženih koronavirusom, a na opservaciji su četiri pacijenta.

Četvrti dan zaredom bez zaraza u Virovitičko-podravskoj županiji

Četvrti dan za redom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirano je 45 uzoraka.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je jedan oboljeli koji je nakon desetak dana skinut s respiratora.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 4127 osoba, a 142 je umrlo.

U Varaždinskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze

U Varaždinskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata testirana je 201 osoba, a oporavilo se dvoje ljudi.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin drugi dan zaredom nema pacijenata s težom kliničkom slikom.

Danas se nastavlja s cijepljenjem u sportskoj dvorani varaždinske Gospodarske škole, a građani će se do 18 sati moći cijepiti prvom dozom Pfizera bez najave i narudžbe.

Međimurje nema novozaraženih

Nijedan novi slučaj zaraze nije evidentiran u Međimurskoj županiji u protekla 24 sata, a testirano je 68 osoba, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Oporavile su se tri osobe, pa je trenutno pozitivno devetero ljudi.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su tri pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih, a jedan je pacijent otpušten. Nema pacijenata na respiraciji, a nije bilo ni umrlih pozitivnih osoba, priopćili su iz Stožera.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63 954 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Zagrebačkoj županiji šest novozaraženih

Zagrebačka županija bilježi šest novozaraženih osoba oboljelih od koronavirusa u posljednja 24 sata, a ozdravila je jedna osoba, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U županiji je trenutno aktivno 45 slučajeva zaraze.

Od novozaraženih dvije osobe dolaze iz Samobora i Velike Gorice te po jedna iz općina Križ i Rugvica.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka evidentirano je 30.437 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 30.316 osoba, a 76 je umrlo.

Osam novooboljelih i šest ozdravljenih u PGŽ-u

Osam je novooboljelih osoba od covida-19 u Primorsko-goranskoj županiji, a šest je ozdravilo, javio je županijski Stožer civilne zaštite u srijedu.

Oboljelih od ove bolesti u županiji je tako sad 77. U utorak je obrađeno 1347 uzoraka briseva, a pozitivnih je bilo 0,6 posto.

U Kliničkom bolničkom centru Rijeke ja na liječenju 12 pacijenata, a jedan je na respiratoru.

U Karlovačkoj županiji dva nova slučaja

U Karlovačkoj županiji je unatrag jednog dana testiranje 43 osobe pokazalo da su od covida-19 oboljele dvije osobe, po jedna u Generalskom Stolu i Žakanju, priopćio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju u karlovačkoj je bolnici šest pacijenata s covidom, od kojih je jedan hospitaliziran jučer.

Do sada je od covida-19 oboljelo 14.314 ljudi, a umrlo njih 519.

U Brodsko-posavskoj županiji 11 novozaraženih, u Požeško-slavonskoj nijedan

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Požeško-slavonskoj nijedan, potvrdili su županijski stožeri u srijedu.

Na liječenju u Brodsko-posavskoj županiji je pet osoba, od kojih dvije osobe pri liječenju trebaju potporu respiratora. Mjerom samoizolacije obuhvaćene su 93 osobe.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u srijedu nije zabilježio nove slučajeve zaraze koronavirusom. U toj županiji od zaraze koronavirusom trenutno se kod kuće liječi pet osoba. Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 70 osoba.

U Zagorju jedna novozaražena osoba

Nakon četiri dana bez novozaraženih, u Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavila se jedna osoba, pa je trenutno u Zagorju šest aktivnih slučajeva zaraze, dok je u samoizolaciji sedam osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nema pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, priopćili su iz Stožera.

Split: u županiji 45 novooboljelih

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je u posljednja 24 sata 45 novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1050 obrađenih testova danas je 45 novooboljelih osoba s područja te županije pozitivno na covid infekciju. Iz Splita je 17, Kaštela i Podstrane po četiri, Solina, Trogira i Dicma po troje, a pod dvoje iz Omiša i Sinja, dok po jednu novozaražennu osobu imaju Komiža, Makarska, Trilj, Dugi Rat, Otok, Runović i Seget.

Od ukupnog broja novooboljelih 28 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno je 1065 osoba u samoizolaciji.

U splitskome Kliničkom bolničkom centru (KBC) liječi se 14 covid pozitivnih osoba, a jedna je na respiratoru. Prema izvješću KBC-a, u protekla 24 sata nema umrlih osoba, dodaju u Stožeru.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 28 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 12 osoba, izvijestio je u srijedu županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je devet osoba muškog i 19 ženskog spola i to deset iz Metkovića, šest iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Ploča, Kule Norinske i Opuzena, po jedna iz Slivnog i Konavala te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Od dvanaest oporavljenih osam ih je iz Dubrovnika te po jedna iz Konavala, Opuzena, Ploča i Slivnog.

U posljednja 24 sata obrađeno je 586 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 96 841.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je osam osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji je 497 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na granici, što je ukupno 907 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Ličko-senjskoj županiji od deset oboljelih sedam je stranaca

U Ličko-senjskoj županiji u posljednjih 24 sata potvrđeno je deset slučaja covida-19, a među oboljelima sedam je stranaca koji su smješteni u karantenu u Novalji, priopćio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

Svi stranci su bez simptoma, rekao je Hini načelnik Stožera CZ Novalja Ivan Peranić.  Riječ je o osobama iz Njemačke Italije i Luksemburga koje nisu međusobno povezane, rekao je i ustvrdio da oni najvjerojatnije nisu kod nas zaraženi “već im je covid potvrđen zbog rigoroznog testiranja kojeg provodimo.” Pojasnio je da im je karantena osigurana na teret Grada Novalje.

Karantenu je od početka ove turističke sezone koristilo više pojedinaca i veća grupa Belgijanaca i to u razdoblju dok im njihova veleposlanstva ne osiguraju siguran transport u matične zemlje.

Tako se je i sada uspostavljena veza s veleposlanstvima Njemačke, Italije i Luksemburga i čekaju se odluke. Ako transport izostane u karanteni će ostati dok im ne prođe vrijeme inkubacije, rekao je Peranić.

U županijsku evidenciju oboljelih od covida ne ulaze stranici već tri preostale osobe s prebivalištem u županiji, dvije iz Gospića i jedna iz Senja.

Na covid odjelu bolnice u Gospiću jedan je pacijent.

U županiji je pod mjerom samoizolacije 68 osoba, a policija je u redovitoj provjeri utvrdila jedno kršenje te protuepidemijske mjere.

Od covida-19 je u Ličko-senjskoj županiji oboljelo do sada 4659 osoba, od kojih je 160 umrlo. 

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (1)

Comments are closed.