FunPreporučeno

Električni orgazam u Tvornici kulture

Jedan od najpoznatijih rock albuma ovih prostora, remasterirano “Lišće prekriva Lisabon” grupe Električni orgazam, najprodavanije je izdanje u Hrvatskoj proteklog tjedna. Odlična prodajna prođa albuma idealna je najava za koncertnu promociju koju će bend odsvirati u zagrebačkoj Tvornici kulture 26. studenog.

>>>Passenger, autor hita ‘Let Her Go’, premijerno u Hrvatskoj | VIDEO

Album “Lišće prekriva Lisabon” originalno je objavljen 15. lipnja 1982. za Jugoton. Ove godine slavi svoj 40. rođendan za koji je dobio i remasterirano izdanje. Ovaj, drugi studijski album beogradske grupe sadrži ukupno 17 pjesama, odsvirala ga je jedna od najmoćnijih postava benda, a snimio Aco Razbornik u legendarnom ljubljanskom studiju Tivoli, u produkciji Tonija Jurija.

Neprimijećen moderni klasik i ploča koja je izdržala protok vremena samo su neki od epiteta kojima je album opisao dugogodišnji glavni urednik Jugotona i Croatia Recordsa Siniša Škarica povodom objave reizdanja. Goran Martinac zaslužan je za remaster albuma, dok je likovno oblikovanje reizdanja napravio Darko Kujundžić. Uz 180-gramski crni vinil stižu i knjižica s tekstovima i fotografijama te bonus pjesma “Dokolica” u svojoj dub verziji.

Test vremena

Ovog studenog, osim pjesmama sa slavljeničkog albuma Orgazam će publiku počastiti i svim rokenrol hitovima nastalim u čak 42 godine karijere. “Bejbe, ti nisi tu”, “Igra rokenrol, cela Jugoslavija”, “Da si tako jaka” ili “Seks, droga, nasilje i strah” samo su neke od pjesama koje su obilježile njihovu iznimno bogatu diskografiju, kao i živote brojnih slušatelja diljem regije. Električni orgazam još uvijek tako jak izdržava test vremena i ponovno dolazi u Tvornicu kulture.

>>>Lzzy Hale i mighty Halestorm specijalni gosti Alter Bridgea | 26. studenog, Dom sportova

Ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 100 kuna, dok će na dan koncerta koštati 120 kuna. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: LAA

Comments (1)

Comments are closed.