PreporučenoTech

Elite Dangerous besplatan na Epicu | VIDEO

Kad su današnje tate i mame gejmeri i gejmerice bili klinci na tržištu se pojavila svemirska pustolovina s imenom Elite. Bila vam je to jedna od prvih vektorskih simulacija koja je svojom “apsolutnom slobodom” i tada totalno nevjerojatnom, vrhunskom high end grafikom očarala svakog zvjezdanog putnika u nama.

Turbo grafika Elite iz 1984.

Elite je u 2014., na svoju 30-godišnjicu, doživio “Dangerous remake” koji se do ovih dana zadržao na top pop ljestvicama ponajboljih videoigara.

Zgodno je stoga vidjeti da Epic Games Elite Dangerous do 26. studenoga nudi besplatno i to s proširenjem ‘Horizons’ u kojem se iz dalekih vukojebina galaktike vraćaju i zločesti Thargoidsi.

>>>Half-Life: Alyx – poluživot u virtualnoj stvarnosti – GAMEPLAY/NAJAVA

Epic besplatne igre u tjednom ritmu nudi već neko vrijeme i do sad ih je darovao u vrijednosti od nekoliko tisuća dolara. Uz Elite, ovog je tjedna u ponudi i The World Next Door u čijem sinopsisu piše da je riječ o “mješavini brzih puzzle bitki sa snažnom naracijom i impresivnim vizualnim elementima.”

U generalnoj freebee ponudi ima još toga, pa ako vam navedeno nije po čejfu skoknite do PC Gamera koji ima zgodnu listu kratkoročno ili dugoročno besplatnih naslova.