Biznis i ekonomijaPreporučeno

Elon Musk suočen s razotkrivanjem seksualnog uznemiravanja | Insider

SpaceX, svemirska kompanija najbogatijeg čovjeka svijeta Elona Muska, stjuardesi je platila iznos od 250,000 dolara u privatnoj nagodbi oko optužbi o seksualnom uznemiravanju koje se odigralo u 2016. godini, doznao je Insider.

>>>Urušila se dionica Tesle, isparilo 126 milijardi dolara

Poslužiteljica je radila kao članica kabinskog osoblja i imala ugovor s korporativnom flotom Space-X-a, novac joj je isplaćen tri godine kasnije, u 2019. godini.

Musk je neimenovanoj ženi pokazao penis u erekciji, bez dozvole ju gladio po nogama i ponudio da će joj u zamjenu za erotsku masažu kupiti konja.

Insider piše da je informacije o neprimjerenom ponašanju, uključujući relevantne dokumente, elektroničku poštu i druge spise od značaja, dobio od osobe bliske stjuardesi.

>>>Musk u 7 dana izgubio 25, Bezos 20, Zhao 17.7, Zuckerberg 10.4 milijarde $ | covid endgame

Prema pisanom svjedočenju, oštećena je nakon potpisivanja ugovora sa SpaceX-om ponukana da završi tečaj masaže kako bi Muska mogla masirati. Incident se odigrao tijekom jedne od seansi u privatnoj kabini Gulfstreama G650ER.

“Sunčeva svjetlost najbolji je dezinficijens.”

ELON MUSK
Muk

Insider je nakon uvida u dokumentaciju zatražio komentar Muska koji je zamolio više vremena za odgovor i naveo da u toj priči “ima još mnogo toga.”

“Da sam bio sklon upuštanju u seksualno zlostavljanje, nije izgledno da bi ovo bio prvi put u čitavoj mojoj 30-godišnjoj karijeri da to izlazi na vidjelo,” napisao je oslikavši priču kao “politički motivirani napad.”

>>>Saudijski princ odbacio ponudu Muska za preuzimanje Twittera u epohalnoj borbi za slobodu govora

Insider navodi da je prije objave produljio “krajnji rok” i Musku opetovao poziv na komentar, no njegov je odgovor izostao.

Odgovore na upite također su odbili potpredsjednik SpaceX-a, Christopher Cardaci, i predstavnici korporativnih odnosa s javnošću.

Ona “nije na prodaju”

Prema izjavi prijateljice, Musk je od stjuardese u 2016. godini zatražio da dođe u njegovu kabinu radi “masaže cijelog tijela”. Zatekla ga je “potpuno golog, osim plahte koja je pokrivala donji dio njegovog tijela.”

On je tijekom masaže “otkrio svoje genitalije, dodirnuo ju i ponudio da će joj kupiti konja ako ‘napravi više’, misleći na izvođenje seksualnih radnji,” napisala je u izjavi prijateljica.

Stjuardesa, inače jahačica, odbila je ponudu i nastavila s masažom bez ikakvog seksualnog ophođenja.

Ona “nije na prodaju,” navela je zviždačica. “Ona neće izvesti seksualne usluge za novac ili darove.”

Detalji

Insider piše da je u izravnom razgovoru doznao još detalja te je upoznat s identitetom prijateljice koja je odlučila progovoriti kao i s identitetom žrtve seksualnog uznemiravanja.

“Izvadio je svoj penis, bio je u erekciji,” rekla je prijateljica. “Počeo ju je moljakati, dodirnuo joj je bedro i rekao da će joj kupiti konja. Zapravo ju je pokušao podmititi da učini neku vrstu seksualne usluge.”

Prijateljica navodi da je stjuardesa nakon incidenta bila vidljivo potresena. “Bila je uistinu uzrujana. Nije znala što joj je činiti.”

Žrtva joj se kasnije požalila da je nakon odbijanja “usluge” njezin angažman počeo kopnjeti. “Prije incidenta, ona je gospodina Muska štovala kao osobu na koju se treba ugledati,” navela je u izjavi. “Ali nakon njegovog razotkrivanja, dodirivanja bez dozvole, i ponude da ju plati za seks, ona je bila puna tjeskobe.”

>>>Vizualizacija bogatstva Jeffa Bezosa i Elona Muska, Minecraft style: VIDEO

“Shvatila je da se stvari jednostavno ne mogu vratiti u normalu i da se ne može pretvarati kako se ništa nije dogodilo. Nakon toga je osjetila da trpi neku vrstu odmazde, njezine su smjene skraćene, počela se osjećati uistinu traumatično.”

U konačnici, stjuardesa je zaključila da “ju guraju van i kažnjavaju zbog odbijanja prostituiranja.”

Dio korporativne kulture

Insider piše da korporativna kultura SpaceX-a stavlja poseban naglasak na opuštanje i masažu izvršnih ljudi, uključujući kućne posjete masera i maserki. Prema izjavi zviždačice, nadređeni su od stjuardese zatražili da sama uloži novac u tečaj radi opuštanja Muska.

>>>Musk: piramide su očito izgradili izvanzemaljci; egipatski arheolog: to je totalna halucinacija

“Poticali su ju da dobije licencu za maserku, ali u svoje slobodno vrijeme, za vlastiti novčić,” rekla je prijateljica. “Sugerirali su da će tako češće letjeti jer će Elonu moći pružiti pravu masažu. Mislila sam kako je to pomalo čudno – nisi unajmljena da bi masirala. Unajmljena si kao stjuardesa. Ako Elon želi masažu on bi ti trebao platiti tečaj. No ona je jednostavno bila tako sretna i željna posla i prilike da putuje.”

Ugovor o nerazotkrivanju

Stjuardesa je u 2018. godini, nakon što je postala uvjerena da je odbijanje Muskova poziva osujetilo njezinu karijeru u SpaceX-u, unajmila kalifornijskog odvjetnika za radno pravo koji je odjelu za ljudske resurse poslao pritužbu s detaljima o događaju. Prijateljica je tada zamoljena da napiše pisanu izjavu.

>>>Musk je prašio, potencijalno tukao Heard dok je Depp bio na snimanju: svjedoci

Pritužba je riješena brzo nakon sastanka s medijatorom na kojem je osobno sudjelovao i Musk. Prijepor nikad nije došao do suda ili arbitražnog postupka jer je stjuardesa u studenom 2018. godine potpisala niz sporazuma i nagodbi u zamjenu za iznos od 250,000 dolara i zavjet o ustezanju od budućih tužbi.

Sporazum je uključivao striktne klauzule o neotkrivanju i neomalovažavanju, uključujući zabranu svake rasprave o nagodbi ili javnog iznošenja bilo kakvih informacija o Musku i njegovim biznisima.

>>>Elon Musk ponekad izbriše, a ponekad uništi telefon: sudski spis

Musk je trenutačno u postupku akvizicije mikro-bloga Twitter u koji je krenuo jer vjeruje da je “slobodni govor temelj funkcionalne demokracije.” On je ovog mjeseca u jednoj od objava napisao da je “sunčeva svjetlost najbolji dezinficijens.”

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima