PreporučenoTech

EMA tiho produljio preporuku za cijepljenje djece stare 5 do 10 godina

mRNK cjepivo Comirnaty proizvođača Pfizer/BioNTecha; Foto: Pixabay

Europska agencija za lijekove (EMA) u četvrtak je tiho, gotovo samozatajno, produljila preporuku za cijepljenje i docjepljivanje djece stare 5 do 11 godina prijeporno učinkovitim i sigurnim, sintetičkim mRNK cjepivom Comirnaty proizvođača Pfizer/BioNTecha.

>>>Šokirajte se neznanstvenom fantastikom iza odluke američkih regulatora da cijepe najmlađe

Inačica odobrena od regulatora je bivalentna i navodno pomaže u borbi s aktualnim i bivšim sojevima koronavirusa.

Grabancijaš čitatelje koji promišljaju o cijepljenju ili docjepljivanju djece poziva na pažljivo informiranje o činjenicama s neovisnih, renomiranih i stručno recenziranih izvora.

>>>‘Korist ne nadilazi rizike’: Švedska djecu staru 5-11 godina čuva od eksperimentalnog cjepiva

Primjerice, friško – veliko i neovisno istraživanje srčanih upala – miokarditisa i perikarditisautvrđuje da su one izazvane cjepivom a ne virusom, kako su to dugo tvrdili pojedini neodgovorni pojedinci i dionici javne rasprave.

Pojedini nacionalni regulatori u svjetlu novih spoznaja pokazuju više odgovornosti. Švedska Agencija za javno zdravlje sada ne preporučuje cijepljenje djece stare od 12 do 17 godina uz pozivanje na “izrazito malen rizik” za tu skupinu.

>>>Namjerna zaraza mladih koronavirusom sigurna | znanost

Odobrenje EMA-e stiže uslijed velikog osvještavanja da su tvrdnje političara i pojedinih nacionalnih zdravstvenih vlasti o tome kako cjepiva priječe zarazu velika laž.

>>>Vlasti nude ‘oslobađanje’ docijepljene djece od samoizolacije | covid ćudoređe

Europska komisija, koja je naručila monstruozne količine cjepiva i predmet je istrage Europskog tužitelja zbog sumnji na korupciju i covid profiterstvo, nova je cjepiva prije odobrila za uzraste od 12 i više godina.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comment here