FunPreporučeno

Evan Rachel Wood imenovala Marilyna Mansona kao teškog zlostavljača, seksualnog grabežljivca

Evan Rachel Wood u streaming seriji Westworld; Foto: YouTube

Glumica i aktivistkinja Evan Rachel Wood (Westworld) u ponedjeljak je na Instagramu otkrila identitet bivšeg zlostavljača kojeg je u nekoliko navrata bez imenovanja spominjala u intervjuima i na svjedočenjima.

“Ime mog zlostavljača je Brian Warner, u svijetu također poznatom kao Marilyn Manson,” napisala je. “On me je počeo uvjetovati kao tinejdžerku da bi me užasno zlostavljao godinama. Isprao mi je mozak i manipulacijom natjerao na pokornost. Meni je dosta života u strahu od odmazda, objeda ili ucjena. Ovdje sam da bih razotkrila ovog opasnog muškarca i prozvala mnoge industrije koje su ga ostvarile, prije nego što uništi još života. Ja stojim uz brojne žrtve koje više neće šutjeti.”

Najmanje 5 optužbi

Različiti američki tabloidi i magazini u utorak javljaju da su neposredno nakon dugo potisnutog #metoo trenutka najmanje četiri druge žene našle hrabrost i Mansona imenovale kao zlostavljača, citirajući seksualne napade, psihološko zlostavljanje, različite metode uvjeravanja, prijetnji i ucjenjivanja.

>>>Serija za djecu o muškarcu s neposlušnim penisom zabavlja i ljuti Dansku | VIDEO

Wood, danas u svojoj 33-oj godini života, u međuvremenu je što kroz prijašnje izjave što kroz recentne objave otkrila da se u sferi manijaka našla u 18 godini, kad je on imao 36. Ona je u 2018. svjedočila pred sudskim vijećem američkog Kongresa u kontekstu donošenja novog zakona o obiteljskom nasilju.

“Moje je iskustvo s nasiljem u obitelji ovakvo: otrovno mentalno, fizičko i seksualno zlostavljanje čiji je intenzitet s vremenom rastao, a uključuje prijetnje smrću, uvjeravanje da sam mentalno bolesna i ispiranje uma, buđenje pored muškarca koji je tvrdio da me voli dok je silovao ono za što je mislio da moje besvjesno tijelo,” rekla je tada bez otkrivanja identiteta.

“Užasno izvrtanje zbilje”

I Manson se u prošlosti osvrtao na svoju vezu s Wood, s kojom je nakratko bio i zaručen. “Svakog dana fantaziram o razbijanju njezine lubanje maljem,” rekao je u 2009. godini u intervjuu za španjolske medije.

On je u ponedjeljak u reakciji na tvrdnje glumice na Instagramu napisao kako je oduvijek služio kao “magnet za kontroverzu” i da su navodi objavljeni u posljednja 24 sata “užasno izvrtanje zbilje”.

“Moje intimne veze uvijek su bile sporazumne i s partnerima koji su istomišljenici. Neovisno kako – i zašto – drugi sada odlučuju krivo predstavljati prošlost, to je istina,” naveo je.

Kako bilo, uvid u prve reakcije industrije, producenata i komentatora na društvenim mrežama sugerira da je njegovo vrijeme isteklo.

Variety javlja da je tek nekoliko sati nakon objave Wood, Mansonov izdavač Loma Vista Recordings prekinuo svaku suradnju s osebujnim glazbenikom.

“U svjetlu današnjih uznemirujućih tvrdnji Evan Rachel Wood i drugih žena koje Marilyn Manson imenuju kao zlostavljača, Loma Vista trenutno prestaje s daljnjom promocijom njegova aktualnog albuma. Odluka na snagu stupa odmah. Zbog ovih zabrinjavajućih događaja, također smo odlučili ne raditi s Marilyn Manson ni na jednom budućem projektu,” piše u izjavi izdavača.

>>>U strahu od Me too pokreta američki izdavači bježe od memoara Woodyja Allena

Twitter je u trenutku objave teksta gotovo apsolutno naklonjen ženama koje su odlučile progovoriti, uz ocjene i objave kako je riječ o nečem što se dugo zna, te je samo nedostajala potvrda.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima