PolitikaPreporučeno

Facebook cenzurirao stranicu za organizaciju američkog ‘Konvoja slobode’ | covid endgame

Sudionici 'Konvoja slobode' u Kanadi; Foto: MACHINES EVERYWHERE/YouTube

Vozači kamiona u Sjedinjenim Američkim Državama pripremaju svoju inačicu epohalnog “Konvoja slobode” koji je utro put prema opuštanju covid mjera i dokidanju diskriminacije između cijepljenih i necijepljenih u Kanadi.

>>>‘Vrijeme je da ponovno izgradimo mostove’ | covid endgame u Kanadi

Dionici su pripreme za prosvjednu vožnju čije je ishodište Kalifornija a odredište glavni grad Washington D.C. započeli organizirati i koordinati na Facebooku u grupi nazvanoj  “Konvoj slobode do D.C. 2022”, ali je ta društvena mreža u srijedu uskratila pristup njihovoj stranici.

“Cenzura u najboljem izdanju”

Jeremy Johnson, pokretač grupe za koju pojedini izvori navode da je imala 137,000 članova, kaže da je Facebook dokinuo i njegov osobni račun, što ga je natjeralo da kontaktira odvjetnika za građanska prava s kojim razmatra sljedeće korake.

>>>‘Kad tiranija postane zakon, pobuna postaje dužnost’ | bodljikava žica ispred sjedišta Komisije

“Ovo je cenzura u svom najboljem izdanju. Oni vole ušutkavati ljude koji zbore istinu,” rekao je Johnson o zabrani.

>>>QAnon | kratka povijest bolesti

Glasnogovornik Mete, krovne kompanije Facebooka, u odgovoru na upit Fox Newsa odgovara da je grupa “uklonjena zbog učestalog kršenja naše politike oko QAnona,” zloglasne grupe teoretičara zavjera čiji su pripadnici 6. siječnja 2021. godine napali sjedište zakonodavne vlasti SAD-a, Kapitol.

Facebook je QAnon klasificirao kao opasan i krenuo s gašenjem svih povezanih računa, grupa i stranica u listopadu 2020. godine.

>>>Totalni ‘purge’ QAnona s Facebooka, Instagrama

Brian Brase, također uključen u organizaciju konvoja, kaže da je karakterizacija netočna.

“Moram se na to smijati. Zar me ne mogu kontaktirati ili štogod? Zar ne mežemo razgovarati? To nije istina,” rekao je Brase u nastupu za Fox. “Oni administratorima (stranica) nude da uklone prijeporni sadržaj i tada ponovno revidiraju odluku. Nama nisu niti dali tu opciju.”

>>>‘Skinite maske da možete namirisati sranje’ | prosvjed protiv covid režima u Bruxellesu

I drugi organizatori konvoja ističu da su na udaru cenzure, iako se u realnom vremenu otvaraju alternativne grupe koji brzo stječu velik broj sudionika.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (3)

  1. […] organizaciji i svesrdnoj podršci pobunjeničkih struja u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se, također uz cenzuru, priprema konvoj čiji je odredište glavni grad […]

  2. […] >>>Facebook cenzurirao stranicu za organizaciju američkog ‘Konvoja slobode’ | covid en… […]

  3. […] >>>Facebook cenzurirao stranicu za organizaciju američkog ‘Konvoja slobode’ | covid en… […]

Comments are closed.