FunPreporučeno

‘Fatality’ na velikom ekranu: potvrđen je R rejting za reboot Mortal Kombata

Novi film iz Mortal Kombat serije prvi put dolazi s R (restricted) rejtingom Motion Picture Association of America, što znači da će ga osobe mlađe od 17 godina u Americi morati gledati u pratnji roditelja ili staratelja kojima se preporuča da se upoznaju s kvalitetama i razmjerima krvoprolića prije nego starije klince odvuku u kino.

Scenarist Greg Russo, koji usput radi i na ekranizacijama igara Resident Evil, Saints ROW i Fear, vijest je potvrdio na Twitteru.

“MK će bit R-rejtinga i fatalities (naziv za nadrealno nasilne smrti u istoimenoj videoigri) će, prvi put ikad, konačno biti na velikom ekranu (ja vam neću reći koje). Morat ćete pričekati film i vidjeti!!! ;),” napisao je Russo.

Brutalni potencijal fatalitiesa je neupitan

Velika većina Mortal Kombat videoigara je bila označena s M (za odrasle), ali su filmovi Mortal Kombat (1995.) i Mortal Kombat Annihilation (1997.) u Americi tražili i dobili obitelji skloniju PG-13 ocjenu.

>>>VIDEO: Mortal Kombat opet preskače granicu brutalnog (ne)ukusa i trči prema horizontu

Klima se u međuvremenu promijenila, a R ocjenjeni filmovi poput Deadpoola ili Johna Wicka svojom su zaradom utrli širok put “full odrasloj” produkciji.

Snimanje Mortal Kombat reboota je započelo ove godine u Australiji i potrajat će do premijere najavljene za 5. ožujka 2021. godine.

via PC Gamer