PreporučenoTech

Ferrari predstavio novu izvedbu Portofino bestselera | VIDEO

Unutrašnjost Portofina M/Ferrari

Ferrari je u srijedu predstavio Portofino M, novu izvedbu i uzdanicu iz jedne od svojih najuspješnijih serija. Riječ je prvom modelu Ferrarija čija se prezentacija odigrala isključivo online i prvom modelu koji se skotrljao s proizvodnih linija nakon što je talijanski proizvođač privremeno zaustavio operacije uslijed zaključavanja gospodarstva u odgovoru na pandemiju koronavirusa.

>>>Rimac dostavio rasni primjerak C_Two malotrgovinskim partnerima u New Yorku

Ferrari je najpoznatiji po skupocjenim sportskim automobilima u ograničenim serijama, no u posljednjim godinama cilja na porast prodaje u “Gran Turismo” (GT) segmentu gdje dominiraju udobni automobili prigodni za duga putovanja. Kompanija očekuje da će udio GT-a u njezinoj ukupnoj prodaji do 2022. godine porasti s 32 na 40%.

M u nazivu naglašava značajne modifikacije (Modificata) u dizajnu, od kojih najviše pažnje u prvim reakcijama izaziva inženjerski dio, odnosno unaprjeđenje twin-turbo 3,9-litrenog V8 motora koji prema najavljenom razvija dodatnih 20 konjskih snaga. Iako inačica s ukupno 612KS (456 kilowata) slovi kao “dno ponude” njezine su performanse u skladu s “rasnijim” primjercima pa će M od 0 do stotke potegnuti za 3.45, a do 200 km/h za 9.8 sekundi.

>>>Citroën nabacio električni ‘objekt’ za urbani prijevoz – max brzina 45 km/h, cijena oko 45 tisuća kn

Novi Portofino se hvali i redizajniranim podvozjem, boljom mehanikom, osmobrzinskim mjenjačem i Manettino prekidačem s pet položaja koji uključuje i modalitet za utrkivanje.