FunPreporučeno

Finale (re)animirane sage o Ratu klonova počinje 21. veljače: najava

Star Wars/YouTube

Dave Filoni, autor prvog i petog poglavlja sjajnog Star Wars spaghetti westerna Mandaloriana, ove godine za Disney+ zaključuje animiranu sagu o Ratu klonova koja je, iako nedosljedne kvalitete, kroz šest sezona stekla zavidan broj poklonika.

Serijal se originalno počeo prikazivati u 2008. godini da bi u 2014. bio otkazan prije nego što su Filoni i ekipa pisaca dobili šansu zaokružiti priču.

>>>Nekoć davno, u vukojebinama daleke, daleke galaksije: The Mandalorian – druga najava

Disney je najjače adute iz bogatog portfelja ispucao s premijerom svog streaming servisa Disney+ prošlog studenoga i pred sobom ima prvu polovicu godine kroz koju treba zadržati pretplatnike do završetka novih produkcija, uključujući uzbudljiv i osvježavajući salvo serija sa superherojima i likovima iz Marvelova svemira; The Falcon, The Winter Soldier, Loki, WandaVision, Hawkeye, She Hulk, Ms. Marvel i Moon Knight.

Sedma sezona The Clone Warsa s premijerom najavljenom za 21. veljače trebalo bi pomoći u premošćivanju jaza i oraspoložiti fanove koji su dugo zazivali i sudeći prema foršpanu dobili “veliko finale” kakvo priželjkuju.

>>>Disney+ žuri u Europu s mjesečnom pretplatom od 50-ak kuna, Hrvatska na čekanju

Radnja serije se odvija u razdoblju međugalaktičkog rata, između događaja zabilježenih u drugoj (Attack of the Clones) i trećoj epizodi (Revenge of the Sith) filmskog omnibusa o Zvjezdanim ratovima a kao glavna protagonistica se nameće Ahsoka Tano, šegrtica (padawan) Anakina Skywalkera koja u turbulentnim vremenima čuva moral Jedija i zagovara jednakost. Kako možete vidjeti u najavi Tano se u finalu odmjerava s majstorom tamne strane Sile, Darh Maulom, što je kulminacija kakvu mnogi fanovi priželjkuju.