PolitikaPreporučeno

Francuska najavljuje ‘usklađenu akciju’ G7: COVID-19

Zemlje članice G7 će poduzeti ‘usklađenu akciju’ s ciljem ograničavanja utjecaja epidemije koronavirusa SARS–CoV-2 na ekonomski rast, izjavio je u ponedjeljak francuski ministar financija Bruno Le Maire.

“Imat ćemo usklađenu akciju. Jučer sam razgovarao s predsjednikom G7, američkim ministrom financija Stevenom Mnuchinom i ovog ćemo tjedna imati telefonsku konferenciju o tome kako najbolje djelovati,” rekao je Le Maire za France 2 televiziju.

On je također najavio konzultacije s ministrima financija eurozone i šeficom Europske središnje banke Christine Lagarde.

>>>Italija će zbog koronavirusa deficit povećati za 3.6 milijardi eura, 0.2% BDP-a: ministar

“Mi moramo djelovati tako da utjecaj na rast, za koji znamo da će biti važan, bude ograničen koliko je to moguće,” rekao je ministar i dodao da širenje virusa izvan granica Kine mijenja projekcije i prognoze o gospodarskoj šteti koja će biti “značajna”.

Govoreći o Francuskoj, gdje je s ponedjeljkom zabilježeno 130 infekcija, Le Maire je ponovio da je najteže pogođen uslužni sektor; hoteli, restorani, avioprijevoznici i industrija događanja, prenosi Reuters.