FunPreporučeno

Gay poljupcem začinjeni ‘Eternals’ pogođeni ‘trulom rajčicom’ | VIDEO

Foto: Marvel

Film “Eternals” udarnog je vikenda zasjeo na vrh box offica unatoč osrednjim ili oštrim kritikama i naizgled širem nezadovoljstvu zbog “woke” homoseksualnog poljupca koji je nekolicinu konzervativnih zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju, Kuvajt i Katar, navelo na zabranu prikazivanja.

>>>‘Kad nešto voliš, to štitiš.’ | Eternals | najava

Vikend zarada od 71 milijun dolara mrvicu je manja od prognoza o premijeri vrijednoj 75 milijuna dolara i provocira pitanja hoće li nova franšiza zaživjeti u nastavcima.

>>>One pill makes you larger. And one pill makes you small | The Matrix Resurrections | najava

Unatoč, ili možda zahvaljujući prijeporu među kritikom i na društvenim mrežama, zarada je ponajbolja u pandemijskim vremenima pa “Vječne” stavlja na četvrto mjesto “koronavirus izvedbi”, iza “Venoma: Let There Be Carnage” (90 milijuna dolara), Crne udovice (80.3 milijuna) i “Shang-Chija i legende o deset prstena” (75.3 milijuna).

“Eternals” je prvi film u produkciji Marvela u kojem istospolni par, Phastos (Brian Tyree Henry) i Ben (kojeg glumi Haaz Sleiman rođen u Dubaiju), dijeli homoseksualni poljubac. Mrvicu neočekivano, potez naizgled nije sjeo široj publici koja scenu nalazi nepotrebnom, nametljivom ili neukusnom.

“Trula rajčica”

Iako je riječ o brojkama koje bi u aktualnim okolnostima oduševile brojne producente i filmske studije, Reuters ističe da je rezultat loš u kontekstu izdanaka iz Marvelova svemira.

>>>‘Otrov’ se širi međunarodnim box officom, 007 hita prema granici od pola milijarde $ | VIDEO

Upitna je daljnja putanja nakon premijernog vikenda, budući da film generalno slovi kao vizualno pretenciozna i razvučena rapsodija s premalo akcije i zabave što se zrcali na stranici za pučko i stručno recenziranje “Rotten Tomates” gdje su “Eternals” inaugurirani u prvi film Marvela s ocjenom “trula rajčica” te u trenutku objave bilježe tek 48% pozitivnih ocjena.

>>>‘Truli paradajz’ objavio listu 11 najboljih/najgorih SF filmova: semestar

Brzinske, blitz ankete posjetitelja u američkim kinima također sugeriraju mlakost, uz ocjenu “B” koja se kolokvijalno može pretočiti u “tak-tak”.

Pratite nas na Google vijestima