Biznis i ekonomijaPreporučeno

Glas poduzetnika: HDZ je pokazao sav svoj kukavičluk | ukidanje članarina

Dražen Oreščanin; Foto: novimilenij/YouTube

Udruga Glas poduzetnika (UGP) u petak je oštro reagirala na vijest da je glasanje o ukidanju obavezne članarine skinuto s dnevnog reda Hrvatskog sabora uz ocjenu da su se vladajući na takav potez odlučili jer nemaju većinu.

>>>Novoosnovani obrti dvije godine slobodni od plaćanja doprinosa | HOK

“Kao što smo već istaknuli, HGK je simbol korupcije, netransparentnosti, nekonkurentnosti, neodgovornog odnosa prema novcu poduzetnika i poreznih obveznika i svega onoga što nije dobro u Hrvatskoj. Većina saborskih klubova bila je spremna na promjenu, dok je HDZ odlučio opstruirati želju poduzetnika, građana i zastupnika. Međutim, UGP ovo ne vidi kao poraz. Naša borba protiv diskriminatorne, nekompetentne i korumpirane Hrvatske tek počinje. Oporbene stranke su ujedinjene, a ovim pitanjem uspjeli smo podijeliti i vladajuću većinu,” napisali su u priopćenju.

“Napravili smo velik korak, hvala svim zastupnicima Hrvatskog sabora koji su bili spremni glasati za. Ovaj rat je tek počeo, ali prva bitka je dobivena – stranka na vlasti je pokazala sav svoj kukavičluk i što im je zaista cilj, a to sigurno nije dobrobit građana ove države,” rekao je o potezu HDZ-a Dražen Oreščanin, izvršni direktor Glasa poduzetnika.

>>>IT pionir Lucijan Carić: HGK je institucija za uhljebljivanje političkih podobnika i poslušnika  

Udruga je jutros u drugačije intoniranom priopćenju ocijenila da je najavljeno, ali potkopano glasanje, “prvi korak prema drugačijoj i boljoj Hrvatskoj” te podcrtala da ne traži ukidanje HGK, već njegov izlazak na tržište.

>>>Glas poduzetnika pokrenuo peticiju za ukidanje obaveznih članarina, parafiskalnih nameta

“Borba poduzetnika za pravo na dobrovoljno članstvo u komorama u ovom razdoblju postala je mnogo više od borbe za ukidanje obvezne članarine kao parafiskalnog nameta – postala je simbol borbe za reforme koje su nam svima nužne kako bi se Hrvatska pomaknula u konkurentnosti sa zadnjeg mjesta u EU na kojem smo već godinama zakovani, simbol borbe za bolje društvo i budućnost. Nakon ukidanja obvezne članarine u HGK, očekujemo isto za HOK i HTZ, te pokretanje drugih reformi koje zahtijevamo,” rekao je Oreščanin ususret neodržanom glasanju.