PolitikaPreporučeno

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić ne zna ispuniti imovinsku karticu

Andrija Mikulić; Foto: HDZ/YouTube

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić (HDZ) u imovinskoj je kartici izostavio impozantnih 687 četvornih metara površine svoje nekretnine, doznaje RTL.

Mikulić je u imovinskoj kartici naveo podatak o kući i okućnici površine 180 četvornih metara, dok zemljišne knjige otkrivaju da se imovina prostire na 867 kvadrata.

>>>Digitalni ortofoto, topografske karte i ‘katastarski plan u pokretu’ na novom portalu Katastar.hr

“Prije svega ja vam želim zahvaliti na vašem upozorenju pri mojem ispunjavanju imovinske kartice. Obzirom da ste me danas upozorili na moj nenamjerni propust, pokrenuo sam već sad postupak promjene upisa kvadrature za nekretnine kao i ostale promjene koje sam dužan unijeti do kraja tekuće godine,” rekao je Mikulić za RTL braneći svoj propust neznanjem i slobodnom mišlju da prijava nekretnine podrazumijeva isključivo površinu i vrijednost “čvrstog objekta”.

>>>Šuica: Hrvatska će u sljedećem proračunskom razdoblju na raspolaganju imati (ni 5 ni 6 već) 21 milijardu eura

Pravdanje okvirne, naizgled ovlaš navedene kvadrature, također ne odgovara zemljišnim izvadcima prema kojima je njegov posjed u Malinskoj sačinjen od dva objekta, jednog s površinom od 154 i drugog od 47 četvornih metara.

>>>Uredba o unutarnjem ustrojstvu smanjila broj izvršitelja za 168: Državni inspektorat

“Potpuno je jasno da se mora navesti cjelokupna površina čestice na kojoj je kuća i da se daje vrijednost dvorišta i kuće zajedno. Dakle, cjelokupna površina i cjelokupna vrijednost nekretnine. To je bitno zato što imovinske kartice moraju biti točne,” podsjetila je za RTL Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.