PreporučenoTech

Google priprema generativni AI za kreiranje ciljanih oglasa

Alphabetov Google priprema integraciju generativne umjetne inteligencije u svoj posao s oglašavanjem, javlja Financial Times nakon uvida u internu prezentaciju i dokumentaciju.

Prema izvještaju, oglašivači će AI moći opskrbiti s “kreativnim” sadržajem poput slika a on će potom automatski izraditi reklamu ili kampanju.

>>>Goldman Sachs: generativni AI ugrožava 300 milijuna stalnih poslova

Tehnologija će omogućiti miješanje materijala za generiranje oglasa temeljenih na ciljanoj publici, zajedno s definiranjem drugih detalja i ciljeva prodaje.

Različiti izvori propituju zrelost generativnih tehnologija ili izražavaju bojazan da će njihova upotreba u oglašavanju omogućiti zlouporabu ili osloboditi dezinformacije.

>>>Široki pad prihoda, izazovna i neizvjesna vremena za digitalno oglašavanje (2023.)

Jedna je osoba upoznata s prezentacijom rekla da je AI optimiziran za konverziju i monetizaciju i ne razumije koncepte poput istine.

Google je u odgovoru na brige i strahove naveo da će nove usluge pružiti uz “ograde” koje priječe zlonamjerne kreacije i “halucinacije”.

>>>Bard ‘otpjevao’ netočnu informaciju, srušio dionicu Alphabeta

Kako bilo, nova bi usluga i sitnim oglašivačima, ugostiteljima, obrtima i drugima mogla omogućiti da brzo kreiraju upečatljive i do sad nedostižne reklamne kampanje.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima