PreporučenoTech

Google u novim smjernicama pozvao zaposlene da se okane politike

Google je objavio revidirane “smjernice za zajednicu” u kojima od zaposlenika traži da se suzdrže od političkih rasprava na radnom mjestu.

Među “ključnim natuknicama za zapamtiti” su:

  • Budite dogovorni. Ono što govorite i činite ima težinu. Vi ste odgovorni za svoje riječi i akcije na temelju kojih ćete i odgovarati.
  • Budite korisni. Vaš glas vaš je doprinos – učinite ga produktivnim.
  • Budite promišljeni. Vaše izjave mogu se pripisati Googleu bez obzira na vašu namjeru i trebali biste dobro razmisliti o davanju izjava koje bi druge druge mogli dovesti do pogrešnih pretpostavki.

Smjernice Googljebe (od starohrvatskog uhljeb, ukruh) poučavaju da “izbjegavaju prijepore koji remete radnu okolinu” i isključuju druge zaposlenike.

“Dok razmjena informacija i ideja s kolegama pomaže izgradnji zajednice, remećenje radnog dana da bi se povela bijesna rasprava o politici ili posljednjim vijestima to ne čine.”

>>>Google s mjesečinom i više od 107,000 ogledala iscrtao portret Margaret Hamilton

Američki konzervativci i udesno usmjereni punditi Google već dugo optužuju za liberalnu pristranost što je kulminiralo krajem prošle godine svjedočenjem generalnog direktora kompanije, Sundara Pichaija, pred američkim Kongresom.