FunPreporučeno

‘Gospodari paljenja neba’ pripremili projektile velikog kalibra za festival vatrometa na Bundeku

vatromet
Foto: Gerd Altmann

Na 19. Međunarodnom festivalu vatrometa, koji se održava od 14. do 16. lipnja na Bundeku, nebo nad Zagrebom bit će ukrašeno spektakularnim i najnovijim svjetlosnim čarolijama i atrakcijama, među kojima su projektili velikog kalibra s najljepšim svjetlosnim efektima, najavio je organizator festivala.

“Posjetitelji će imati priliku uživati u pravoj svjetlosnoj piromuzičkoj rapsodiji na obali Save uz jezero Bundek”, najavio je u četvrtak organizator i pozvao građane da posjete festival.

Liste čekanja

U priopćenju se ističe kako je festival na Bundeku priznat u svijetu, tako da postoje liste čekanja za ekipe koje žele sudjelovati na njemu. Okuplja najbolje i najmaštovitije svjetske piromuzičke timove, koji će ovoga puta pokazati najnovije atrakcije u svijetu vatrometa i osvijetliti nebo s tisućama projektila.

Posjetiteljima na Bundeku bit će predstavljene tri vrhunske ekipe sa zavidnim svjetskim rejtingom. Nizozemska ekipa Heron Fireworks, piromuzički čarobnjaci s 25 godina iskustva i muzičkom pratnjom grupom Begini, nastupaju prvoga dana.

Zatim će nastupiti Pyrcom iz Estonije, jedni od vodećih piromuzičkih virtuoza u Sjevernoj Europi. Pratit će ih Željko Bebek, podsjećajući na svoje i najbolje hitove Bijelog Dugmeta.

“Gospodari paljenja neba”

Od milja zvani  “Gospodari paljenja neba” – Mirnovec Pirotehnika prezentirat će najnovije atrakcije u svijetu piromuzičkih vatrometa, među kojima su projektili velikog kalibra s najljepšim svjetlosnim efektima, najavio je organizator.

Za glazbeni dio pobrinut će se Dražen Zečić, a među dodatnim zabavnim sadržajima su dječji vatromet, veliki lunapark, gastro ponuda i humanitarno puštanje lanterni za pomoć udrugama “Krijesnica” i “Veliko srce malom srcu”.

Na dosadašnjih 18 festivala vatrometa nastupili su renomirani svjetski izvođači iz Njemačke, Kine, Austrije, Poljske, Finske, Estonije, Češke, Rusije, Litve, Slovačke, Mađarske, Italije, Rumunjske, Filipina i drugih zemalja, što je zagrebački festival postavilo u sam vrh svjetskih piromuzičkih događanja, kaže se u priopćenju.