Biznis i ekonomija

Gotovo sva gotovina BuzzFeeda uhvaćena u propaloj Silicon Valley Bank

Screenshot/Grabancijaš

Američka tvrtka za internetske medije, vijesti i zabavu BuzzFeed Inc znamenita po extra! extra! žutilu u naslovima još je jedna u rastućem broju kompanija osupnutih propašću Silicon Valley Bank.

Tvrtka je u ponedjeljak rekla da je s krajem 2022. godine većina od oko 56 milijuna dolara u gotovini ili ekvivalentu bila pohranjena u insolventnošću pogođenom zajmodavcu u kojem je 89% depozita neosigurano.

Dionice BuzzFeeda u posljednjih su pet dana posrnule za 19%.

Financijska tržišta s ove i one strane bare tjedan su započela s više ili manje panike dok regulatori provode izvanredne mjere i sanacije a analitičari važu potencijal domino efekta i stabilnost financijskog sustava.

>>>Usud američkog zajmodavca izaziva teško ‘krvarenje’ europskih banaka | STOXX

Američki predsjednik Joe Biden u ponedjeljak je rekao da su stabilnost, ušteđevina i polog “garantirani”.

SVB slovi kao veličinom 16 banka u Americi, njegov je slom najveći i najznačajniji od kraha zajmodavca Lehman Brothers u 2008. godini koji je označio uvertiru u Globalnu recesiju.

BuzzFeed nakon višegodišnjeg izrazito uspješnog bacanja udica za klikove (eng. clickbait) u posljednjim godinama gubi pažnju. Prihodi od oglašavanja u zadnjem su kvartalu 2022. godine pali za 27%, na 50.5 milijuna dolara, u poredbi s tromjesečjem prije.

>>>Buzzfeed nokautirao Zero Hedge s Twittera zbog priče o koronavirusu

Tvrtka u prvom ovogodišnjem tromjesečju očekuje ukupne prihoda od 61 do 67 milijuna dolara u poredbi s 91.6 milijuna u istom razdoblje 2022..

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comment here