PolitikaPreporučeno

Grabar-Kitarović biračima Škore: Vaša mi je poruka sasvim jasna. Čula sam je, razumijem je.

Foto: Cropix/YouTube

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ), koja je ušla u drugi krug predsjedničkih izbora sa Zoranom Milanovićem (SDP), uputila je poziv svim glasačima da joj u njemu daju svoj glas, a posebno je apostrofirala one koji su u prvome krugu glasali za Miroslava Škoru.

>>>Rezultati po županijskim sjedištima i većim gradovima: predsjednički izbori 2019.

Uz zahvalu svima koji su izašli na birališta, Grabar-Kitarović rekla je kako su time pokazali da je bitno da se predsjednik bira iz naroda, od naroda i na izravnim izborima. Čestitku na postignutim rezultatima uputila je i drugim kandidatima, a posebno biračima koji su njoj dali povjerenje i omogućili joj ulazak u drugi krug na, kako je rekla, putu do konačne pobjede.

Poziva sve od Slavonije do Dalmacije da daju glas za bolju Hrvatsku

Osvrnula se pritom kritički na Milanovića, a glasače koji su u prvome krugu birali Škoru pozvala da joj daju svoj glas.

“Ovo je bila bitka deset na jednoga, odnosno deset na jednu, a imala sam i jakog sukandidata na svom političkom spektru, za razliku od Milanovića. Ali sada se moramo svi skupiti na okup i idemo u pobjedu”, rekla je Grabar-Kitarović čiji su govor simpatizeri i cijeli vrh stranke u kompleksu City plaza prekidali pljeskom i povicima “Pobjeda, pobjeda”, “Hrvatska, Hrvatska” i “Vukovar, Vukovar”.

Zahvalu je uputila svima u stranci koji su je podržavali i u lijepim i u teškim trenucima, kada su je prozivali zbog navodnih grešaka i nametali krive interpretacije, “premda nikada nije učinila ništa što bi naštetilo Hrvatskoj i hrvatskome narodu”.

>>>FT o ‘sramotnim gafovima, jako nervoznoj i nesigurnoj kampanji’ Grabar-Kitarović, pobjedi Škore

“Pozivam sve vas od Slavonije do Dalmacije da izađete na izbore i da u drugome krugu date glas za bolju Hrvatsku. Bit će to glas za pet godina žestoke borbe, žestokog rada za ovu našu Hrvatsku, kao što sam dosad pokazala, marljivost, rad i odlučnost. Jer moj drugi mandat upravo je to, svakodnevna borba za promjene u našem društvu koje je, nažalost, još uvijek podijeljeno jalovim ideološkim podjelama i povijesnim prijeporima. To nas vraća unatrag i dosta nam je toga. Umorni smo od toga, idemo u budućnost”, poručila je.

Posebno je naglasila potrebu zajedništva, što znači okupljanje oko istih ciljeva, jer to je ključ uspjeha. “Svi mi, ne mi ili oni, nego svi mi, svi smo mi Hrvatska, jedna Hrvatska, s jednakim prilikama za sve”, uskliknula je.

Na izborima biramo osobu koja će nastaviti biti s narodom sljedećih pet godina i koja će “slušati što vi imate za reći, a ne oni koji su se otuđili, sjedili u uredima, u salonima, brzim automobilima i zrakoplovima”.

“Ovo je bila bitka deset na jednoga, odnosno deset na jednu, a imala sam i jakog sukandidata na svom političkom spektru, za razliku od Milanovića. Ali sada se moramo svi skupiti na okup i idemo u pobjedu,”

Predsjednica koja proizlazi iz naroda, radi za narod i bori se za narod

Biramo predsjednika ili predsjednicu koji će nastaviti biti ona koja proizlazi iz naroda, radi za narod i bori se za narod. I kada ponovno dobijem vaše povjerenje, ponovno ću se u ime Hrvatske boriti za mjesto u prvom redu. Za Hrvatsku, ne za sebe, obećala je.

Rekla je i da njoj ne trebaju veće ovlasti. “Vaše povjerenje jest moja najveća ovlast. Vi, a ne ja, ste u središtu mojeg programa i moje politike” rekla je.

>>>‘Malo ga boli’, kaže vozačica automobila koji je okrznula nezaustavljiva povorka Grabar-Kitarović

Posebno se obratila biračima koji nisu glasali za nju rekavši kako zna da su neki od njih na taj način izrazili određeno nezadovoljstvo, glasajući za protukandidate.

“Vaša mi je poruka sasvim jasna. Čula sam je, razumijem je. Ali, sada nije vrijeme da se ponovno dijelimo. ‘Ili mi ili oni’ ne smije biti opet hrvatska politika”, ustvrdila je.

>>>Konstantna huškanja – Srbe na Hrvate, Hrvate na Srbe – služe za odvraćanje pažnje: Milanović

Ne smije se dopustiti da se razori politika zajedništva i da se vratimo na staru politiku ideoloških sukoba. “Cilj i obrazac je uvijek isti – podijeli i obeshrabri sve domoljube i onda će ona neka manjina koja sebe naziva ‘mi’ vladati. E, to neću dopustiti”, poručila je.

Nakon 15 godina lutanja konačno smo pronašli pravi smjer i tom sam smjeru diktirala tempo i dalje ću to činiti, dodala je.

Zašto se Milanović uopće kandidirao ako želi da se predsjednika bira u Saboru

Osvrnula se i na stav Milanovića, koji se zalaže da se predsjednik bira u Hrvatskome saboru, rekavši da se treba zapitati zašto je uopće ušao u ovu bitku ako vjeruje da ne može ništa napraviti.

“Upravo je današnje glasovanje pokazalo da hrvatski narod želi birati svog predsjednika na neposrednim izborima, Ali onog predsjednika koji će raditi za narod i boriti se za narod. I na to sam spremna i to ću raditi sljedećih pet godina”, poručila je.

>>>Govor Zorana Milanovića, relativnog pobjednika prvog kruga predsjedničkih izbora: VIDEO

Sve one koji joj nisu dali glas u prvome krugu pozvala da se okupe zajedno oko njezinog programa. “To je glas za još bolju Hrvatsku, za Hrvatsku po mjeri svakog čovjeka, za Hrvatsku koja vjeruje u demokraciju, koja želi više, a ne manje demokracije i za predsjednicu koja radi, koja je među vama, s vama i za vas”, naglasila je.

“Moja Hrvatska je Hrvatska za sve. To je jedini put i krenimo njime odmah, još večeras”, rekla je i ustvrdila da će biti “glas i ruke naroda”.