PolitikaPreporučeno

Grabar-Kitarović nije znala da je od nje pomilovani tajkun Sulić vlasnik firme koju je nadzirala

Kolinda Grabar-Kitarović nakon debate; Foto: Hina multimedija/YouTube

Predsjedničin savjetnik Tomislav Madžar, nakon sučeljavanja na HRT-u verbalno je napao predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića dok je komentirao propalu tvrtku Kontinental prijevoz u čijem je Nadzornom odboru bila Kolinda Grabar Kitarović.

>>>Set HRT-a stvoren za ‘skriptiranu’ Grabar-Kitarović; Madžar iza scene napao Milanovića: tv debata

Milanović je rekao da je podatak da je Grabar Kitarović 90-ih bila u nadzornom odboru tvrtke Kontinental prijevoz Leona Sulića, osuđenog tajkuna kojeg je kao predsjednica pomilovala, dobio iz Trgovačkog suda. Dodao je da se  o tome piše već nekoliko dana, to nije demantirano.

“Tko si ti dečko, je li iz osiguranja netko,”

Zoran Milanović

“Ta firma je devastirana, 20 milijuna kuna je pokradeno, to je bila nagrada za HDZ-ovce”, rekao je Milanović novinarima, dodavši da je to njegova građanska dužnost.

>>>Milanović potpiruje pred raspru: govorit ću o Grabar-Kitarović u ‘opustošenim i opljačkanim’ firmama

U tom trenutku počeo mu se obraćati savjetnik predsjednice Tomislav Madžar riječima: “Sram vas može biti”.

Milanović ga je upitao “Tko si ti dečko, je li iz osiguranja netko”, na što su mu iz njegovog tima odgovorili da je to savjetnik predsjednice.

Madžar je nastavio govoriti Milanoviću da ga može biti sram zbog takvog govora i ponašanja. “Zato ste bili na minimalcu? Zašto niste prijavili punu plaću? Govorite prosječnu plaću, zašto ste na minimalcu?  I to vam je gospodarstvo, sram vas bilo”, kazao je Madžar.

Milanović je na odlasku rekao: “Evo vidite, to je to, HDZ-ovci se tuku u Saboru, a ne znaju se tući, psuju, ovako se razgovaraju s bivšim premijerom, a ja čovjeka uopće ne poznam”.

“Ovo je jadno”, kazao je.

Grabar Kitarović: Nisam vidjela incident

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović davala je izjavu nakon Milanovića i rekla je da nije vidjela incident.

Potvrdila je da je bila u Kontinental prijevozu nekoliko mjeseci, ali kaže da nije primila nikakav novac.

“Jedino što me iznenadilo je da je gospodin Sulić bio vezan s time. To doista nisam znala”, rekla je Grabar Kitarović.

“Jedino što me iznenadilo je da je gospodin Sulić bio vezan s time. To doista nisam znala,”

Kolinda Grabar-Kitarović

Podsjetivši da je to bilo tamo negdje 94, 95. rekla je da je na to već sasvim zaboravila. “Ubrzo sam otišla na diplomatski mandat tako da sam sama istupila iz tog nadzornog odbora”, ustvrdila je.

>>>Grabar-Kitarović: dabogda svi hrvatski političari bili korumpirani kao ja – VIDEO

Komentirajući samo sučeljavanje kazala je da svatko ima pravo na svoj stil, ali da je njoj stil Milanovića i rječnik koji koristi vrlo neobičan.

“Mislim da je puno toga što izgovori neprimjereno, odnosno nevezano uz temu, a da se same teme dotiče vrlo površno”, ocijenila je.  Ustvrdila je da je Milanović izveo puno konstrukcija koje uopće ne stoje.

Glasnogovornik stožera Kolinde Grabar-Kitarović Zoltan Kabok je nakon incidenta sa savjetnikom Madžarom prekinuo razgovor i predsjednicu izveo iz zgrade HRT-a.

Hina/Grabancijaš