PolitikaPreporučeno

Graditeljstvo, brodogradnja.., upravljanje vodama u tête-à-tête susretu Grabar-Kitarović i Rivlina  

Ceremonijom svečanog dočeka u Uredu predsjednika Rivlina, tête-à-tête susretom dvoje Predsjednika te bilateralnim sastankom službenih izaslanstava Republike Hrvatske i Države Izraela započeo je službeni dio državnog posjeta Predsjednice Republike Državi Izraelu.

Međusobni susreti u posljednje dvije godine potvrda su prijateljskih i aktivnih političkih odnosa, a redoviti politički dijalog prilika je za razmjenu mišljenja o pitanjima od zajedničkog interesa dviju država, zaključili su sugovornici.

Foto: Ured Predsjednice

Složili su se kako Republika Hrvatska i Država Izrael kao mediteranske zemlje dijele zajedničku baštinu, interese i mogućnosti, a tijekom bilateralnog sastanka razmijenjena su mišljenja o jačanju i širenju cjelokupne suradnje u područjima gospodarstva, obrambenog sektora, IT-a, turizma i poljoprivrede. Isto tako, izraženo je obostrano zadovoljstvo širokom suradnjom između hrvatskih i izraelskih sveučilišta, kao i mogućnošću jačanja kulturne i znanstvene suradnje.

Foto: Ured Predsjednice

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je uvjerenje kako hrvatske tvrtke mogu izraelskim partnerima ponuditi svoja iskustva i znanja u graditeljstvu, brodogradnji, proizvodnji namještaja i sličnim područjima, dok bi hrvatska poduzeća mogla istodobno imati koristi od izraelskog znanja u području upravljanja vodama.

Foto: Ured Predsjednice

Nakon sastanka s predsjednikom Rivlinom, predsjednica Grabar-Kitarović položila je vijenac u Centru za komunikaciju dijaspore i suzbijanja antisemitizma, piše predsjedničina Služba za odnose s javnošću.