Biznis i ekonomija

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot najavila brojne strukturne i organizacijske promjene

Kandidatkinja stranke Fokus Petra Škrobot, ekonomistica i predsjednica samoborskog ogranka stranke, nova je gradonačelnica Samobora i jedina gradonačelnica na području Zagrebačke županije.

Škrobot je u drugom krugu lokalnih izbora dobila 1553 glasa više od svoga protukandidata Željka Staneca, nasljednika Kreše Beljaka na mjestu čelnoga čovjeka samoborskoga HSS-a, te je nakon 12 godina vladavine HSS-a Samobor dobio novu čelnu osobu, priopćila je u ponedjeljak PR agencija Waves komunikacije d.o.o.

Smjernice i politike

Kako je istaknuto, nova gradonačelnica provodit će smjernice i politike stranke u skladu s glavnim prioritetima za razvoj Samobora. Njezin program uključuje brojne strukturne i organizacijske promjene, a neke od najvažnijih su – stvaranje pozitivnoga poslovnog okruženja, privlačenje investicija, pružanje podrške poduzetnicima i obrtnicima, poboljšanje javnog prijevoza i infrastrukture, unapređenje turizma i kulture, te poboljšanje učinkovitosti gradskih zaposlenika,

Kao najvažnija smjernica navedena je transparentnost trošenja proračunskih sredstava.

Nezaobilazan faktor

Fokus je postao i prva stranka u Gradskom vijeću s osam zastupnika. Tako će, istaknuto je,  uz pet HSS-ovih, pet SDP-ovih, dva HDZ-ova i jednog nezavisnoga biti nezaobilazan faktor donošenju gradskih odluka u iduće četiri godine.

>>>Samobor: koalicija HSS-a i SDP-a odbacila pregovore s HDZ-om, ponudila suradnju Fokusu

Također, u susjednoj Svetoj Nedelji Fokus je uvjerljivo pobijedio u prvom krugu međugradska pa, istaknuto je, suradnja sigurno neće izostati.

>>>Slobodarski kandidat Zoričić osvojio 10.666 glasova, Pulu | lokalni izbori

Jer, kako je navedeno, Samobor je pokazao da je nastupilo vrijeme za promjene i da je spreman za nove ljude koje će te promjene provesti i u stvarnosti.