Politika

Gradonačelnik američkog gradića podržao Vesnu Škare Ožbolt

Red Bank, New Jersey; Foto: public domain

Pasquale Menna, američki gradonačelnik vrlo blizak američkom predsjedniku Joe Bidenu, iskazao je podršku Vesni Škare Ožbolt u njezinoj kandidaturi za zagrebačku gradonačelnicu, priopćio je srijedu tim neovisne kandidatkinje.

“S velikim entuzijazmom podržavam kandidaturu Vesne Škare Ožbolt za gradonačelnicu Grada Zagreba, u ovom vremenu od povijesne važnosti za grad”, napisao je u svom pismu podrške gradonačelnik Red Banka u okrugu Monmouth savezne države New Jersey.

Po njegovim riječima, povezanost SAD-a i Hrvatske važna je za stabilnost Europe i prosperitet Hrvatske te je nužno da gradonačelnica glavnog hrvatskog grada uživa dugotrajni skladni odnos, što će pomoći njegovim stanovnicima u post-pandemijskom svijetu.

>>>Škare Ožbolt tužila Filipovića za klevetu: Facebooku je platio za širenje svojih laži

“Nema kandidata koji bolje doprinose dužnosti i već priznatoj službi koju Vesna predstavlja svojim primjerom. Ona je bila savjetnica prvom hrvatskom predsjedniku, predsjednica Odbora za reintegraciju istočne Slavonije, reformska i vrlo hvaljena ministrica pravosuđa, članica je Mediteranske mreže izmiritelja, a to su tek neka od njenih postignuća”, istaknuo je.

>>>Gradonačelnici Budimpešte, Innsbrucka i Grenobla poslali videoporuke, podržali Tomaševića

Menna smatra kako Zagreb treba njenu viziju, vještine upravljanja, kompetentnost i iskustvo, a veza između dvaju naroda će biti povećana predanošću koju ona donosi, što je dokazano kroz njezinu asistenciju u osiguravanju stabilnosti s NATO saveznicima tijekom mirovnog procesa i u periodu nacionalne stabilizacije.

Red Bank se nalazi u prigradskom području New Yorka i ima nešto više od 12.000 stanovnika.