PolitikaPreporučeno

Grassroots ljevica animira birače, poziva na ‘promjenu kakvu Zagreb dugo čeka i zaslužuje’ | VIDEO

Posljednja predizborna konferencija Zeleno-lijeve koalicija, na slici Zorislav Antun Petrović, Tomislav Tomašević i Ivana Kekin; Foto: HINA/Daniel Kasap

Kandidat Zeleno-lijeve koalicije za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević izjavio je da izborna nedjelja označava početak kraja korupcijske hobotnice koja je opkolila Zagreb, pozvavši građane da na biralištima izaberu i dograbe promjenu koju Zagreb već dugo čeka.

>>>Predizborna završnica

“Osobno sam u ovih šest mjeseci propješačio oko 1800 kilometara te dva milijuna i 400 tisuća koraka. Potreban je sada vaš, samo jedan korak do birališta u nedjelju da dograbite promjenu koja se vidi i koja se osjeća, promjenu kakvu ovaj Zagreb dugo čeka i kakvu zaslužuje”, poručio je Tomašević u petak biračima.

Većina u Skupštini

U posljednjoj poruci prije predizborne šutnje i lokalnih izbora podsjetio ih je da nema drugog kruga kada je riječ o izborima za Gradsku skupštinu, već se za njezine zastupnike može glasati samo ove nedjelje.

>>>Tomašević: izbori će definirati smjer za generacije, za sljedećih nekoliko desetljeća

“Većina u Skupštini nam je potrebna da bi, vjerujem kao novi gradonačelnik, mogao provesti sve promjene koje smo obećali biračima”, kazao je i zatražio podršku birača za svoju kandidaturu te za listu za Gradsku skupštinu.

Predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin istaknula kako u demokraciji nitko nema luksuz da može stajati sa strane.

“Na prošlim lokalnim izborima 2017. svega 21 posto od ukupnog broja birača u Zagrebu zaokružilo je ime Milana Bandića, ali osim tih 21 posto tada su ga izabrali i onih 53 posto koji nisu izašli na birališta. U igri koju igramo, koja se zove demokracija, nitko ne može stajati sa strane, nitko nema taj luksuz”, kazala je.

“Svi biramo i kad ne biramo”, naglasila je Kekin.

Uprava za građane, a ne za podobne

Predsjednik stranke Zelena alternativa – Orah Zorislav Antun Petrović rekao je da Zagreb ima jedinstvenu priliku pridružiti se klubu europskih metropola koje imaju zeleno-lijevu, progresivnu upravu, poput Innsbrucka, Bordeauxa, Lyona, Milana te priliku da “napokon postane grad s upravom koja radi za građane, a ne za podobne”.

>>>Gradonačelnici Budimpešte, Innsbrucka i Grenobla poslali videoporuke, podržali Tomaševića

Završna konferencija za medije održana je pokraj Mosta slobode, a volonteri iz Možemo!, Zagreb je NAŠ!, Zelene alternative ORaH-a, Nove ljevice i Za Grad! razvili su na ogradi mosta stometarski transparent s natpisom “Vrijeme je za pravu promjenu”.