PolitikaPreporučeno

Grmoja: počinje rušenje stožerokracije, diskriminatornih covid potvrda | referendum

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja u petak je ponudio gledište o odluci stranačkog kolege, gradonačelnika Sinja Mire Bulja da odbaci režim covid potvrda u prostorima sinjske Gradske uprave i iznio očekivanja o rezultatima prikupljanja potpisa za referendum o covid potvrdama koje istovremeno dijele i diskriminiraju građane.

>>>Halt! Wo ist deine Covid papieren!

“Ja sam gradonačelnik svim građanima Sinja i cijepljenima i necijepljenima, i moja je dužnost svima ravnopravno osigurati usluge Gradske uprave Sinja bez pokazivanja covid potvrde pri ulasku u Gradsku upravu,” rekao je sredinom studenoga Bulj.

Grmoja je u petak odvagnuo da odluka gradonačelnik trenutačno nije sporna, iako će se to izmijeniti po usvajanju zakona.

>>>Stožer je testiranje, prinudu na cijepljenje javnog i državnog sektora uveo na neodređeno

“Vidjet ćemo što će (Bulj) napraviti … ali činjenica je da mi u subotu krećemo s referendumom koji će sve to obustaviti. I same covid potvrde, ali i ovu stožerokraciju gdje Stožer bez širokog konsenzusa u Hrvatskom saboru donosi odluke koje uskraćuju ljudska prava i slobode,” rekao je Grmoja izrazivši nadu da će inicijativa imati široku podršku građana i njihovih zastupnika. “Otvorena podrška je već dogovorena s velikim brojem političkih opcija, no, o tome ćemo u danima koji slijede. Sutra krećemo, sutra rušimo stožerokraciju i diskriminatorne covid potvrde.”

>>>Američki suci zaustavljaju fašističke covid politike, uvjetovanja i/ili obveze cijepljenja

“Posljednjih dana svjedočimo mnogim spinovima kojima nastoje obeshrabriti ljude na terenu. Osobno sam dobio poruke koje kruže iz središnjice HDZ-a, gdje se prijeti članovima HDZ-a ako budu potpisivali inicijativu. Taj strah pokazuje da smo mi već nadomak pobjede,” dodao je o očekivanjima prema citatu Hine.

Pratite nas na Google vijestima