FunPreporučeno

Hakeri ubacili animacije eksplozija u webcast Eurovizije  

Foto: eurovision.tv/press

Hakeri su jučer ubacili animacije eksplozija u izraelski web prijenos (webcast) natjecanja Eurovizije u gradu domaćinu Tel Avivu. Javna televizija Kan za ulet krivi Hamas.

Otmica nije utjecala na regularni televizijski prijenos u Izraelu ili izvan njega. Hamas, palestinska islamistička grupa i administrator u Pojasu Gaze, nije komentirao happening.

Reuters piše da je webcast presjekla animacija u kojoj se Tel Aviv vidi iz perspektive vojnog satelita dok se gradom šire vatrene lopte eksplozija, u pozadini je svirala prijeteća glazba.

>>>VIDEO: Iggy Pop je zombi u novom filmu Jima Jarmuscha

“Mi smo u određenom trenutku imali pokušaj, naizgled Hamasa, da preuzme upravljanje našim digitalnim prijenosom,” rekao je Eldad Koblenz, izvršni direktor Kana, za Izraelski vojni radio. “Ali ja s radošću mogu reći da smo mi u nekoliko minuta vratili kontrolu nad tim fenomenom,” dodao je.

Madonna odolijeva pritisku

Palestinci i njihovi pobornici diljem svijeta zasad neuspješno pozivaju na bojkot “izraelske Eurovizije”. Fokus je jučer bio na Madonni nakon što je ona stigla u Tel Aviv u pripremi da zapjeva u velikom finalu za koje su se jučer kvalificirale Srbija, Grčka, Bjelorusija, Cipar, Estonija, Češka, Island, San Marino, Slovenija i Australija.

Madonna je pritisku odoljela riječima da “nikad neće prestati svirati glazbu da bi udovoljila nečijem političkom programu.”

Europska radiodifuzijska unija još nije objavila podatke o gledanosti jučerašnje predstave. Finale i polufinale je prošle godine ukupno odgledalo 186 milijuna ljudi.

Ken danas javlja da je izraelski vozač kamiona jučer ozlijeđen prilikom istovara tehničke opreme na parkiralištu Eurovizije preminuo. “Naše misli i sućut idu njegovoj obitelji,” navodi se u izjavi izraelske javne televizije.