Politika

HDZ, HSLS, HKS, HSS, HSP, HSU, SDA i HNS podržali Željku Josić za gradonačelnicu Siska

Potpisivanje koalicijskog sporazuma osam gradskih političkih stranaka u Sisku: Foto: HINA

Osam gradskih političkih stranaka potpisalo je u utorak u Sisku koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore i o potpori kandidatkinji za gradonačelnicu Željki Josić (HDZ).

Kako je najavljeno, sporazumom HDZ-a, HSLS-a, HKS-a, HSS-a, HSP-a, HSU-a, SDA i HNS-a nije predviđena samo predizborna suradnja, nego i poslijeizborna, dugotrajna suradnja. Prije potpisivanja sporazuma, Željka Josić zahvalila je čelnicima stranaka koje su prepoznale vrijednosti HDZ-ova izbornog programa.

>>>Sisak: Željka Josić (HDZ) obećala fokus na mlade, bespovratni novac i stipendije

“Ovim ćemo sporazumom dokazati našim građanima da veliki broj političkih stranaka u našem gradu žele raditi za pozitivne promjene, te da smo zajedno spremni uložiti vrijeme i znanje za Sisak koji ima budućnost. Zajedništvo je nužno potvrditi kada je najteže, a Sisak je sada u teškoj situaciji. Građani su nezadovoljni i izgubili su povjerenje u gradsku upravu, čija je stvarna uloga da služi građanima”, rekla je Josić.

Solidaran Sisak

Dodala je kako će svojim predanim radom koalicija vratiti povjerenje građana te da će gradska uprava ponovno biti u službi Siščana. Istaknula je rad za mlade obitelji, djecu, umirovljenike, osobe s invaliditetom, pripadnike nacionalnih manjina, to jest sve građane bez obzira na to tko pripada kojoj političkoj opciji.

Josić je najavila je kako neće biti zanemaren nijedna četvrt i nijedno naselje te da će zaustaviti podjele, a prioritet u gradskoj politici imat će mladi. Istaknula je kako će se izgraditi solidaran Sisak u kojem će vladati dijalog svih skupina društva te je pozvala na zajedništvo i suradnju.

>>>Pavičić Vukičević zagrebačkim obrtnicima obećava više od 23 milijuna bespovratnih kuna

Podupirući zajedničku kandidatkinju, Darjan Vlahov (HSLS) je rekao kako je Sisku, umjesto svađa, najpotrebniji dijalog, suradnja i uključivost, što je uvjet za budućnost.

Mario Markić (HKS) je ustvrdio kako Željka Josić može biti jedina gradonačelnica koja može pokrenuti grad, a Biserka Brkić (SDA) rekla je kako vjeruje da je stvorena pobjednička koalicija.

>>>Glavašević podržao lijevu koaliciju, inovativna rješenja za stambena i prometna pitanja u Splitu

Anita Sinjeri-Ibrišević (HSS) zauzela se za zajedništvo i dijalog u radu, čime se može vratiti povjerenje građana, a Borislav Curić (HSU) izrazio je zadovoljstvo što je u programu pozornost dana i interesima građana treće dobi.

Sporazum će još potpisati Ivan Nekvapil (HNS) i Ivan Celjak (HDZ). Na pitanje novinara tko će na izbornoj listi biti kandidat za njezina zamjenika i članove Gradskog vijeća, Željka Josić je odgovorila da će poslije predstaviti kandidate za te dužnosti.

Comments (1)

  1. […] >>>HDZ, HSLS, HKS, HSS, HSP, HSU, SDA i HNS podržali Željku Josić za gradonačelnicu Sis… […]

Comments are closed.