PolitikaPreporučeno

Hollande: Putin je ‘radikalno racionalan’

Vladimir Putin; Foto: AP/Twitter

Predsjednik Vladimir Putin je “radikalno racionalan” lider koji se kladi da će zapadnjačko savezništvo uhvatiti zamor od podrške Ukrajini i da će alijansa u konačnici pristati na pregovore koji će sukob zaključiti u korist Rusije, rekao je u razgovoru za Politico bivši francuski predsjednik François Hollande koji je tijekom mandata od 2012. do 2017. godine zajedno s bivšom njemačkom kancelarkom Angelom Merkel vodio pregovore s Moskvom kako bi u 2014. godini, neposredno nakon anektiranja Krima, spriječio rat između Rusije i Ukrajine.

“On (Putin) je radikalno racionalna osoba, ili racionalno radikalna osoba, kako vam se svidi,” rekao je bivši predsjednik u odgovoru na pitanje ima li ruski lider aspiracije ili apetit za širenje aktualnog sukoba. “On ima osobno promišljanje i u tom okviru spreman je upotrijebiti silu. On jedino može razumjeti dinamiku [moći] koju mi možemo postaviti protiv njega.”

>>>Američki dužnosnik: zamor Ukrajinom istinska je stvar za neke od naših partnera

Hollande je procijenio da Putin želi “konsolidirati dobitke i stabilizirati sukob, s nadom da će se javno mnijenje umoriti i da će se Europljani bojati eskalacije kako bi u tom stupnju stvorio izglede za pregovore.”

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

Comments are closed.