Politika

Horvat o stranačkim disidentima: svatko odgovara za svoje riječi

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je u četvrtak kako svaki pravi član HDZ-a ima jednu jedinu kandidatkinju na predsjedničkim izborima, a to je sadašnja i buduća predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Ministar Horvat bio je u Bakru na potpisivanju ugovora o izvođenju radova na izgradnji i opremanju dviju prometnica u industrijskoj zoni Kukuljanovu, vrijednog 25,2 milijuna kuna.

“Moja je poruka da svatko odgovara za svoje riječi, pa i za posljedice koje takve riječi nose sa sobom,”

Darko Horvat

Na novinarsko pitanje kakve će posljedice biti za dva člana HDZ-a koji su najavili da će na predsjedničkim izborima poduprijeti Miroslava Škoru, Horvat je odgovorio da o posljedicama prije samog izbornog dana ne treba prejudicirati i govoriti.

“Što ljudi žele, to će i napraviti, nitko njima ne može biti tutor, ali je činjenica da svaki pravi član HDZ-a ima jednu jedinu kandidatkinju, a to je sadašnja i buduća predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović”, rekao je.

Na pitanje o tome je li ga iznenadilo stajalište člana HDZ-a Steve Culeja, Horvat je odgovorio kako ga nakon 20 godina politike teško nešto može iznenaditi.

>>>Jandroković o o tom potom kažnjavanju stranačkih neposlušnika

“Moja je poruka da svatko odgovara za svoje riječi, pa i za posljedice koje takve riječi nose sa sobom”, dodao je.

Saborski zastupnik Stevo Culej (HDZ) potvrdio je u četvrtak kako će na izborima glas dati Miroslavu Škori, izbornom protivniku Kolinde Grabar-Kitarović, koja je kandidatkinja njegove stranke.