Biznis i ekonomijaPreporučeno

Hotelijeri bilježe pomamu Austrijanaca za dolazak na odmor u narednim danima: HUT

Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel; Foto: Valamar

Austrija je jučer ukinula sve epidemiološke mjere za putovanja austrijskih državljana u zemlje s kojima ta zemlja direktno graniči. Kako je najavljeno, Hrvatska bi zajedno s još nekim zemljama koje nisu direktni susjedi Austrije, za takvu potpunu liberalizaciju na red trebala doći već idući tjedan.

>>>Tijekom lipnja očekuje se potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga: HUT

Kao što je poznato, hrvatski turizam ima značajan broj gostiju iz Austrije te su naše granice potpuno otvorene za njihove državljane. Obzirom na sjajnu epidemiološku situaciju koju Hrvatska ima, uvjereni smo da će Austrija slijediti preporuke Europske komisije za potpunom liberalizacijom putovanja u zemljama slične epidemiološke situacije.

Turistička putovanja iz Austrije u Hrvatsku posljednjih su dana intenzivirana te trenutno u našoj zemlji boravi više od 1500 turista iz te zemlje.

”Velik interes koji hrvatski turizam dnevno bilježi u pozivima i rezervacijama od strane austrijskih gostiju najbolji je dokaz koliko oni žele doći u Hrvatsku te se nadamo da će službena politika uz EU preporuke poslušati i želje svojih građana. Hrvatska ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u Europi, svjetski je mediji svrstavaju na liste najsigurnijih destinacija za putovanja, turistički su djelatnici svoje usluge podigli na najviši nivo te potpuno spremni dočekujemo naše goste,” istaknuo je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

>>>Cappelli najavio ‘kontrolirani turizam’

Austrija je nakon Njemačke i Slovenija na trećem mjestu tržišta s kojima Hrvatska ostvaruje najveći turistički promet.

HUT

Comments (1)

  1. […] Hotelijeri bilježe pomamu Austrijanaca za dolazak na odmor u narednim danima: HU… 04/06/2020 […]

Comments are closed.